Sakky siirtyy etäopetukseen ja sulkee toimipisteensä

17.03.2020

Kuntayhtymä

Savon koulutuskuntayhtymä siirtyy etäopetukseen keskiviikosta 18.3. alkaen, ja Savon ammattiopiston ja Varkauden lukion toimipisteet suljetaan. Varkauden lukion ylioppilaskirjoitukset toteutetaan ylioppilaslautakunnan ohjeiden mukaisesti.

Etäopetukseen siirrytään ainakin aikavälille 18.3.­-13.4. Sakky seuraa toimissaan valtioneuvoston ja viranomaisten linjauksia ja sopeuttaa toimensa vastaamaan kehotuksia.

Opetuksessa oleva henkilökunta ja tukipalvelut valmistelevat alojen käytänteet opiskelun turvaamiseksi keskiviikosta eteenpäin. Vastuuopettajat ja ohjaajat tiedottavat opiskelijoille tiistai-iltapäivänä etäopetuksen ja sen ohjauksen toteuttamistavoista; viestintäkanavana tässä on Wilma. 

Etäopetuksen aikana ohjaajat ja vastuuopettajat ovat tavoittavissa Wilman lisäksi myös puhelimitse ja sähköpostilla.

Sekä henkilökunta että opiskelijat ohjeistetaan etäyhteyksien, digitaalisten oppimisympäristöjen ynnä muiden virtuaalisten työkalujen käyttöön. Savon koulutuskuntayhtymän tukipalvelut on tavoitettavissa sähköisesti.

Työelämän oppimisjaksolla ja oppisopimuskoulutuksessa olevat opiskelijat voivat jatkaa työpaikassaan, ellei työpaikka toisin ilmoita. Jos TEO-jakso tai oppisopimus keskeytyy työpaikan toimesta, opiskelija ja vastuuohjaaja selvittävät yhdessä korvaavat opinnot.

Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta Savon koulutuskuntayhtymä tekee kaikkensa, jotta opiskelijoiden oppimismahdollisuudet turvataan ja opintoja kohti valmistumista tuetaan.

 

Lisätiedot medialle antaa
Heikki Helve
kuntayhtymän johtaja, Savon koulutuskuntayhtymä
puh. 044 785 3050