Sakkyssa voi opiskella aina!

20.03.2020

Yleinen

Aina on hyvä aika hakea opiskelemaan Savon ammattiopistoon. Jatkuva haku mahdollistaa opintojen aloittamisen silloin, kun se on hakijalle ajankohtaista.

Kevään 2020 koronavirus sulki Sakkyn oppilaitosten ovet, ja lähiopetus on tauolla 13.4. asti. Tieto ja oppi liikkuvat silti samaan tahtiin kuin aiemminkin – nyt hyödynnämme etäyhteyksiä ja digitaalisia oppimisympäristöjämme!

Poikkeustilanteessakin toimivan opetuksen lisäksi hakeminen ja ilmoittautuminen opintoihin toimivat lähes normaaliin tapaan.

 

Jatkuva haku tutkintokoulutukseen on auki

Jatkuva haku on väylä hakea ammatillisiin perustutkintoihin, ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin tai jos haluat suorittaa vain tutkintojen osia. Jatkuvassa haussa voit hakeutua myös oppisopimuskoulutukseen.

Olet omiaan hakemaan jatkuvassa haussa, jos sinulla on taskussasi tutkinto toisen asteen koulusta tai korkeakoulusta tai työelämässä hankittua osaamista. Jatkuvassa haussa voivat hakea myös nuoret, joille ei opiskelupaikka yhteishaussa irronnut; heidän pitää kuitenkin malttaa odottaa ensin yhteishaun tulosten julkistaminen kesäkuussa.

Hakeminen on helppo ja nopeaa:

  • Hakemuksen jatkuvan haun koulutukseen voit täyttää osoitteessa www.sakky.fi/koulutushaku. Liitä mukaan keskeiset koulu- ja työtodistukset.
  • Saat tiedon tehdyistä valinnoista ja opintojen aloittamisesta sähköpostitse.

 

Soveltuvuuskokeet sekä kielitestit

Osaan jatkuvan haun koulutuksista kuuluu soveltuvuuskoe, jonka tarkoituksena on määrittää hakijan soveltuvuus hakemallensa alalle.

Muiden kuin suomea äidinkielenään puhuvien kielitaito todennetaan joko kielitestillä tai hakijan esittämillä todistuksilla riittävästä suomen taidostaan. Savon ammattiopiston opetuskielenä on suomi.

Kevään 2020 koronasta aiheutuva poikkeustila tuo eteen muutoksia myös Sakkyn soveltuvuuskokeisiin ja kielitesteihin. Odotamme kokeiden pitämisen suhteen viranomaisten antamia ohjeita. Tiedotamme asiasta myöhemmin.

 

Aina voi kysyä

Sakkyn hakupalvelu auttaa aina. Hakupalveluun voi soittaa, lähettää WhatsApp-viestin tai kirjoittaa sähköpostin. Hakupalvelun yhteystiedot löydät täältä