Savilahden alueen opiskelijapysäköinti kaudella 2019-2020

21.08.2019

Kuntayhtymä

Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon ammattiopisto (SAKKY) ovat päättäneet siirtää opetustoimintansa Savilahteen, minkä seurauksena alueella on muutaman vuoden päästä yhteensä noin 15 000 opiskelijaa. Savilahden rakennustyöt aiheuttavat muutoksia ajoneuvoliikenteeseen ja pysäköintijärjestelyihin lähivuosina. Toivottavaa olisi, että alueen opiskelijat ja alueella työskentelevät käyttäisivät henkilöauton sijaan esimerkiksi joukkoliikennettä, kimppakyytejä tai pyörää, mikäli mahdollista.

Oppilaitosrakentaminen jatkuu siis tulevina vuosina kiivaana niin Technopoliksen kuin SAKKYnkin alueilla. Myös muita talonrakennushankkeita on käynnistymässä. Samanaikaisesti on käynnissä myös Savilahdentien saneeraus ja Sarastuskaaren alueen kadunrakennustyöt. Alueen oppilaitokset, Technopolis sekä Kuopion kaupunki pyrkivät yhteistyössä järjestämään ajoneuvopysäköintiä opiskelijoille, jotka sitä ensisijaisesti tarvitsevat. Pysäköintipaikkoja ei todennäköisesti pystytä järjestämään kaikille halukkaille.

Savilahden alueelle on tässä vaiheessa väliaikaisesti varattu kaksi opiskelijapysäköintialuetta. Pysäköintipaikat sijaitsevat Neulaniementien varressa Marikon rannassa ja Neulamäen karting-radan pysäköintialueella, katso pdf_kartta. Pysäköintimaksu tulee olemaan 15 e/kk. Pysäköintialueiden käyttöönoton käytännön järjestelyt ovat käynnissä siten, että pysäköintilupien myynti päästään aloittamaan 1.9. Tarkempi aikataulu ja lupien myyntipisteet ilmoitetaan myöhemmin.   

Tulevina vuosina pysäköintialueita joudutaan edelleen uudelleenjärjestelemään. Pahoittelemme rakennustöiden aiheuttamaa haittaa.

Terveisin:         

Kuopion Kaupunki, Savilahti-projekti

Savon ammattiopisto

Savonia-ammattikorkeakoulu