Savilahden rakentaminen alkaa

08.04.2020

Kuntayhtymä

Savilahti-kampushanke etenee suunnitellusti ja aikataulussa. Savon ammattiopiston ensimmäisen oman kiinteistön rakentaminen alkaa huhtikuussa 2020.

Savon koulutuskuntayhtymä on saanut rakennusluvan ensimmäiselle omalle rakennukselleen Savilahteen.  Rakennusluvan myötä kuntayhtymä yhdessä rakennusliike YIT:n kanssa aloittaa Valo-nimisen C-rakennuksen varsinaisen rakentamisen alkaen perustuksista. Rakennusluvan myöntää Kuopion kaupungin rakennusviranomainen.

Kuntayhtymän hallinnoima Savon ammattiopisto keskittää pääosan Kuopion toiminnoistaan Savilahden alueen ollessa kokonaisuudessaan valmis vuonna 2022.

”On hienoa kertoa positiivisia ja tulevaisuuteen luotaavia uutisia näinä poikkeuksellisina aikoina. Ammatillinen opetus katsoo kaikesta huolimatta luottavasti huomiseen”, iloistee kuntayhtymän johtaja Heikki Helve.

Savilahteen rakennettava kampusalue on Savon koulutuskuntayhtymän lähitulevaisuuden merkittävin satsaus. Kokonaisuudessaan Savilahti-kampushankkeen budjetti on 74 miljoonaa euroa, josta rakentamisen osuus on vajaa 63 miljoonaa.

”Olen hyvin tyytyväinen Savilahti-kampushankkeen etenemiseen ja laaja-alaiseen yhteistyöhön eri toimijoiden kanssa. Savilahdessa ympäristöystävällisyys tiukasti on mielessä aina rakennusvaiheesta alkaen. Yhteistyökumppanimme ovat hienosti sitoutuneet yhteiseen tavoitteeseemme”, Helve kiittelee.

Valmistuttuaan vuonna 2022 kampusalueella on neljä yhteen liitettyä rakennusta, joista kolme on Savon koulutuskuntayhtymän rakennuttamia ja yksi KPY Novapoliksen. Koulutuskuntayhtymä vuokraa Novapoliksen rakennuksen käyttöönsä. Valmistuttuaan kampusalueella on opiskelijoita 5 000 ja henkilökuntaa 400. Päivittäin kampuksella liikkuu 2 100 sakkylaista.

Havainnekuva Savilahdesta (Työyhteenliittymä LUON Savilahti)Havainnekuva Savilahden kampusalueesta
Kuva: Työyhteenliittymä LUON Savilahti (Lukkaroinen Arkkitehdit Oy ja Arkkitehtitoimisto ON Oy)