Savon ammatti- ja aikuisopiston sekä Varkauden lukion Taitaja-kilpailu alkanut

16.5.2017

Savon ammatti- ja aikuisopiston sekä Varkauden Lukion kilpailujoukkueen kilpailu on alkanut. Ensimmäinen varsinainen kilpailupäivä on tiistai 16.5, kilpailupäiviä on yhteensä 3-4.

Taitaja2017 Helsinki – ammattitaidon suomenmestaruuskilpailut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 15.–18.5.2017. Kilpailuun osallistuu tulevaisuuden huippu-osaajia yli 50 eri ammattialalta, Suomesta ja ulkomailta. Tammi-helmikuun aikana järjestettiin kovatasoiset Taitaja-semifinaalit, joista 352 Suomen parasta SM-kilpailijaa selvitti tiensä Helsinkiin. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtumassa kilpailee yli 500 kilpailijaa.

Taitaja2017 finaaliin osallistuu 18 edustajaa Savon koulutuskuntayhtymästä
Savon ammatti- ja aikuisopiston edustajia 15 sekä ensimmäistä kertaa 3 Varkauden lukion edustajaa. Taitaja2017-semifinaaleihin semifinaaleihin ilmoittautui ympäri Suomea 1597 opiskelijaa. Savon koulutuskuntayhtymästä osallistui semifinaaleihin yhteensä 65 nuorta.

Varkauden lukiosta kirkkaasti Taitaja2017-finaaliin

Taitaja2017-kilpailussa kokeillaan ensimmäisen kerran lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden osallistumista ammattitaitokilpailuihin, SM-kilpailun ulkopuolisina kilpailijoina, mutta samoilla tehtävillä ja säännöillä. Varkauden Lukiosta finaalissa nähdään 3 Varkauden lukion edustajaa.

Taitaja-kilpailu, nuorten ammattitaitokilpailu: on tarkoitettu kaikille ammatillisessa koulutuksessa oleville, kilpailuvuonna 21 vuotta täyttäville tai sitä nuoremmille.Vuosittain järjestettävä Taitaja-kilpailu koostuu lajikohtaisista semifinaaleista ja finaalista. Kilpailuja järjestettiin eri puolilla maata alkuvuodesta 2017, ja parhaat semifinalistit selvittävät tiensä loppukilpailuun.

Lisätietoja tapahtumasta:www.taitaja2017.fi  sekä www.sakky.fi/taitaja

 

Lue lisää