Savon koulutuskuntayhtymä vuokraa Muuruveden toimipisteen kiinteistön

30.08.2019

Kuntayhtymä

Savon koulutuskuntayhtymän Muuruveden kampuksen tyhjäksi jääneitä tiloja vuokrataan Poijukodit Oy:lle. Poijukodit Oy:n hallintaan siirtyy kahden hehtaarin määräala sekä useita alueen rakennuksia. Muuruveden opetustoiminta päättyi kesällä 2019. Oppilaitosrakennukset jäivät tuolloin tyhjilleen ja tarpeettomiksi Savon koulutuskuntayhtymälle.

Savon koulutuskuntayhtymän hallitus päätti 30.8.2019 kokouksessaan Muuruveden päärakennuksen, ruokala-liikuntasalirakennuksen, talousrakennuksen, tuparakennuksen sekä lämpökeskusrakennuksen ja siihen liittyvän noin kahden hehtaarin suuruisen määräalan vuokraamisesta Poijukodit Oy:lle 1.10.2019 alkaen. Tilat on vuokrajakson jälkeen tarkoitus myydä vuokraajalle vuoden 2020 loppuun mennessä.

On hienoa, että kiinteistölle tulee uusi toimija ja alue kehittyy, iloitsee Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve. Kiinteistöllä sijaitsee myös muita tämän vuokrasopimuksen ulkopuolelle jääviä rakennuksia, mukaan lukien viinitietokeskus. Myös muiden rakennusten osalta on käynnistelty neuvotteluja tilojen jatkokäytöstä, täsmentää Heikki Helve.

Poijukotien toimitusjohtaja Minna Willman-Hietala on mielissään syntyneestä sopimuksesta. Uusien ja monipuolisten tilojen vuokraus mahdollistaa Poijukodin laajentumis- ja kehityssuunnitelmat lähitulevaisuudessa.

Savon ammattiopiston Muuruveden kampus suljettiin viime kesänä. Maatalous- ja puutarha-alan opetustoiminnot jatkuvat Toivalan kampuksella. Toivalan sijainti on opiskelijoiden kannalta parempi, kertoo Helve. Muiden koulutusalojen läheisyys on suuri voimavara. Opiskelijat pääsevät tekemisiin muiden alojen opiskelijoiden kanssa, Toivalan kampuksen monimuotoisuus lisääntyy ja vetovoima kasvaa. Muuruvedellä sijaitseva yksityisen yrittäjän ylläpitämä maatila Savon koulutuskuntayhtymän vuokrapeltoineen säilyy edelleen oppimispaikkana maatalousalan opiskelijoille.

Lisätietoja:

Heikki Helve
koulutuskuntayhtymän johtaja
Savon koulutuskuntayhtymä
Puh. 044 785 3050

Ari Orsjoki
tilapalvelujen tulosaluejohtaja
Savon koulutuskuntayhtymä
Puh. 044 785 3005

Minna Willman-Hietala
toimitusjohtaja
Poijukodit Oy
Puh. 044 297 8212