Suomen ensimmäinen LOGLIFT-puutavaranosturi HiVisionTM-ohjausjärjestelmällä

6.4.2017

Cargoteciin kuuluva Hiab sekä Volvo Trucks ja Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry käynnistivät torstaina 6. huhtikuuta vuoden 2017 Puunkuormaajamestarikiertueen Tampereella. Samassa yhteydessä julkistettiin myös, että Savon ammatti- ja aikuisopisto on ensimmäinen suomalainen asiakas, jolle toimitetaan kesäkuussa HiVisionTM-ohjausjärjestelmällä varustettu LOGLIFT-puutavaranosturi.
 
"Olemme erittäin tyytyväisiä, että HiVision-järjestelmällä varustettu puutavaranosturi kiinnostaa myös oppilaitoksia. Opiskelijat pääsevät jo uransa alkuvaiheessa tutustumaan uudenlaiseen tapaan käsitellä puuta. Kokonaisuuteen kuuluu myös HiVision-simulaattori, jonka avulla uuden teknologian oppimista voidaan entisestään tehostaa. Uskomme, että ainutlaatuinen HiVision-innovaatiomme lisää kiinnostusta puunkuljetusalaa kohtaan", toteaa Hiabin tuotemyyntipäällikkö Henri Kitula.
 
Savon ammatti- ja aikuisopisto ja Ylä-Savon ammattiopisto ovat kehittämässä uusia oppimisympäristöjä metsäkone- ja puunkuljetusaloille. Yhteisessä hankkeessa on tavoitteena turvata maakunnan puunjalostusteollisuuden kasvavaa raakapuun tarvetta ja osaavan henkilöstön saantia maakunnan metsäkone- ja kuljetusyrittäjille sekä luoda uutta yrittäjyyttä aloille. HiVision-järjestelmällä varustettu puutavaranosturi ja simulaattori päätettiin hankkia, jotta opiskelijoiden osaamista voidaan kehittää mahdollisimman monipuolisesti alusta alkaen. "Tehokas puuhuolto tarvitsee koko ajan uusia metsäkonetyön ja puutavarakuljetuksen ammattilaisia. Siksi myös alan koulutuksen on oltava ajan hermolla ja pystyttävä vastaamaan yhä vaativampiin työelämän haasteisiin. HiVision-järjestelmällä varustettu puutavaranosturi lisää opiskelun mielekkyyttä, kun voimme antaa nykyaikaista opetusta opiskelijoillemme. Samalla se tukee aloittamaamme Farmi-toimintamallia, jolla parannamme opiskelijoidemme tehokkuutta ja tuottavuutta ammatissaan", kertoo Karl-Erik Hasa Savon ammatti- ja aikuisopistosta.

Katso lisää Metsä- ja puunkuljetuslogistiikan oppimisympäristöjen ja osaamisen kehittäminen hankkeesta www.sakky.fi/metsapuhuu

Lisätietoja:
Hankepäällikkö
Karl-Erik Hasa
Savon ammatti- ja aikuisopisto, Haapamäentie 1, 70900 Toivala
karl-erik.hasa@sakky.fi
044 785 4120

Hankepäällikkö
Leena Toivanen
PL 30, 74101 Iisalmi
leena.toivanen@ysao.fi
0400 792 830
 

 

Lue lisää