Aleksis pääsi taksikuljetuskoulutuksesta nopeasti joustaviin töihin

20-vuotias Aleksis kiinnostui taksikuljetuskoulutuksesta armeijasta päästyään selaillessaan Te-palvelujen verkkosivuilla työpaikkoja ja koulutuksia. – Huomasin koulutuksen ja ajattelin, että ei siinä mitään menetäkään ja olisi yksi homma ainakin mitä vois tehdä, muistelee Aleksis. Aleksis on ylioppilas ja suunnittelee korkeakouluopintoja. Suunnitelmissa hänellä on rahoittaa tulevaa opiskeluelämää myös taksikuljettajana.

Taksikuljetuskoulutuksen teoriaosuuden kesto on 2 viikkoa. – Teoriaosuuden voi suorittaa joko lähiopetuksena tai verkossa, jonka jälkeen voi suorittaa kokeet ja hakea ajolupaa Traficomilta, sanoo Savon ammattiopiston tutoropettaja Petri Honkanen. Kun teoriaosuuden suorittanut on saanut ajoluvan, voi sen jälkeen päästä taksiyrittäjän oppiin.  Savon ammattiopisto toimii tässä yleisenä taksinkuljettajan ammattiin valmistavana koulutuksena, jonka jälkeen opiskelija menee taksiyritysten omiin perehdytysohjelmiin. Koulutettava solmii taksiyrittäjän kanssa oppisopimuksen.

Taksiyrittäjä toimii tutorkouluttajana ja on konkreettisesti kouluttamassa taksissa ensimmäisten ”oikeiden” kuljetustilanteiden aikana. - Ensin minä olin ratissa pari vuoroa ja sitten osat vaihtuivat ja Aleksis hyppäsi puikkoihin muutamaksi vuoroksi. Aleksilla oli mahdollisuus kysellä, opeteltiin yhdessä mittarin käytöt ja asiakaspalvelutilanteita, kertoo Kuopion taksiykkösten yrittäjä ja tutorkouluttaja Jaakko Heiskanen.

Taksikuljetuskoulutuksessa tapahtuu mestari-oppipoika opetuksen ideologia täysin. Lyhyt teoriajakso, intensiivinen yksilöllinen opetus ja oppiminen koulutettavan ja tutorkouluttajan välillä. - Käytännön opetuksessa koulutettava näkee ja oppii taksiyrittäjän ja taksimarkkinointiyhtiön toimintaa tehokkaasti, vakuuttaa Honkanen.

Koulutukseen voi hakea non-stop jatkuvassa haussa ja jos hakijalla ei ole valmiiksi taksiyrittäjää oppisopimukseen, niin yrittäjä löytyy  Petri Honkasen kautta. Työ sopii kaiken ikäisille naisille ja miehille ja soveltuu erittäin hyvin myös monien opiskelijoiden elämäntilanteeseen. Työvuorot joustavat hyvin, jos muussa tekemissä esim. opiskeluissa on kiirempää. – Taksinkuljettajan työ on asiakaspalvelun ja neuvottelutaidon korkeakoulu ja niistä taidoista on hyötyä jokaisella alalla, painottaa Petri Honkanen.

Aleksis on päässyt hyvin työhön kiinni ja nähnyt monipuolisesti erilaisia asiakastilanteita. – Työ on ollut kiinnostavaa, pääsääntöisesti asiakaspalvelutilanteet ovat olleet positiivisia, toki itse omalla tekemisellään voi vaikuttaa siihen. Koulutuksesta olen saanut asiakaspalveluun keinovalikoimaa, mutta käytäntö opettaa myös. 

Taksinkuljettajista on jo nyt huutava pula, kaikille valmistuneille on luvassa työpaikka.  Lisäksi alalta eläköityy paljon väkeä lähivuosina. - Yrittäjyysmahdollisuuksia voi aueta hyvin, jos siihen riittää kiinnostusta. Suurten taksiyhtiöiden rekrytointi voi myös avata uusia ovia, kun taustasta löytyy taksikuljettajan kokemuksen lisäksi muuta osaamista, ennakoi Jaakko Heiskanen.

Jatkuva haku

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa tutkinnon osa Taksikuljetukset, logistiikan perustutkinnosta.
Koulutus antaa pätevyyden taksinkuljettajana toimimiseen. Lue lisää ja hae www.sakky.fi/taksikuljettaja

Myös työvoimakoulutuksena www.te-palvelut.fi  kurssiavain 684169

Lisätietoja koulutuksesta: 
Petri Honkanen
petri.honkanen@sakky.fi
044 785 3340