Ankanpojat merkonomiopiskelijoiden opissa

5.4.2018 -

Liiketalouden toisen ja kolmannen vuoden merkonomiopiskelijat saivat mahdollisuuden tehdä opintojaan käytännön projektissa

Yhteistyössä Kalpan kanssa ideoitiin päiväkodeille luisteluopetusta, jonka markkinointiin sekä toteutukseen opiskelijat pääsivät mukaan. Luisteluopetus toteutettiin tammikuun aikana.

Opiskelijat Joona Riekkinen, Teemu Pyykkönen, Tuomas Ahtonen, Aleksi Klemetti ja Samu Miettinen olivat mukana koko projektissa alusta alkaen. He aloittivat markkinointiviestinnän tutkinnon osan aikana pohtimaan, kuinka kyseisen tapahtumaan saataisiin osallistujia. Suunnittelun jälkeen päästiin luistelukoulua markkinoimaan käytännössä ja asiakkuuksien hoidon tutkinnon osassa vietiin koko projekti loppuun.

Juniori Kalpan Markku Keinänen sekä Teemu koljonen, kertoivat kuinka luistelukoulujen pitäminen on yksi keino herättää lasten ja nuorten tietoisuutta ja kiinnostusta luistelua ja jääkiekkoa kohtaan. -Ja siitä se idea lähti, pojat kertoivat.

Kalpalla ei aiemmin oltu järjestetty päiväkotiluistelua ja niinpä me kartoitimme Kuopion päiväkotien kiinnostusta luistelukouluun.

Suunnittelimme heidän toiveiden mukaisesti aikataulun ja laadimme ohjelman sisällön. -Päiväkodit lähtivät innolla mukaan, kaikkiaan luistelukouluja pidettiin kuudessa eri päiväkodissa ja lapset olivat päiväkotiohjaajineen todella iloisia tästä mahdollisuudesta.  Opiskelijat kertovat.
 
Opiskelijat ovat mukana Urheilijoille suunnatussa ammatillisessa koulutuksessa ja toimivat Urheiluakatemiassa  suorittaen samalla ammatillisia opintoja urheiluvalmennuksen ohessa. Luistelukoulun käytännön toteutukseen osallistuivat ryhmän kaikki urheiluakatemian opiskelijat joukkue/harrastustaustasta riippumatta. Vetäjiä oli siis Kalpasta,  Welhoista ja Kups:ista.     
 

Urheilun ja opiskelun yhdistäminen onnistuu, kun käyttää suunnitteluun sopivasti aikaa

 - Välillä on haasteellista yhdistää aikatauluja, mutta homma toimii silti hyvin. Joskus väsyttää, mutta se auttaa jaksamaan kun tietää, että urheilustakin saa opintopisteitä. Päivät ovat välillä pitkiä, aamutreenit alkavat aika varhain sen jälkeen aloitetaan opiskelut koululla tai työpaikalla tapahtuvana oppimisena. 
Kokemuksena tämä oli opiskelijoiden mielestä mukava ja erilainen normaaleihin oppitunteihin verrattuna. Projekti oli myös opettavainen ja hauska, koska sai toteuttaa omaan lajiin koskevaa tekemistä ja hoidettua samalla koulujuttujakin.

Urheilija voi hakea opiskelijaksi kaikkeen Savon ammattiopiston tarjoamaan koulutukseen. Pääsääntöisesti urheilijoiden koulutus on keskittynyt Kuopioon, mutta on mahdollista kaikilla koulutuspaikkakunnilla ja koulutusyksiköissä. Katso videosta urheilijaopiskelija Waltteri Ruuskasen, Otto Leskisen ja Konsta Uurtion sekä jääkiekkovalmentaja Sami Kapasen ajatuksia opintojen ja urheilun yhdistämisestä.

Lisätiedot:
Savon ammattiopiston valmennuskoordinaattori
Hanna Linnilä, p. 044 785 3093, hanna.linnila@sakky.fi

Samalta kirjoittajalta

Tuoreimmat