Autokorinkorjaajaksi ja automaalariksi Kuopion Sahakadulta

Leppävirtalainen 17-vuotias Iiro opiskelee autoalan perustutkintoa Savon ammattiopistossa Sahakadulla Kuopion Kylmämäessä tarkoituksenaan valmistua autokorinkorjaajaksi.

Opiskelu on ollu ihan kivaa, on päässyt tekemään paljon ja on ollut vierailuja mm. Autorobotin tehtaalle, kertoo Iiro. Alunperin autokorinkorjausalasta Iiro kiinnostui, kun kyseli alalla opiskelevilta kavereilta korikorjauksen asioista.

Parhaillaan ajokorttia suorittavan Iiron koulumatka Leppävirralta Kuopioon on sujunut hyvin. - Busseja kulkee tunnin välein ja Pitkälahden ABC:n rampilta ei ole pitkä kävelymatka Sahakadulle.

Erityisen hyvää Sahakadulla on paikan yksityisyys, kun ei ole useita koulutusaloja samassa paikassa, painottaa Iiro. Opiskelijaryhmässä ikäjakauma on 17 - 26 vuotta ja Iiron mielestä yhteishenki heillä on ollut hyvä. Jatkuvassa haussa ympäri lukuvuoden tulevien opiskelijoiden tulo on toiminut myös hänen mukaan hyvin.

Opettaja Hannu Pursiainen opettaa sekä toisen että kolmannen vuosikurssin opiskelijoita autokorinkorjaajiksi. - Jatkuva haku asettaa omat haasteensa, kun tulee hyvin eritasoisia opiskelijoita. Mutta eiköhän me aina saada järjesteltyä opiskelut, vakuuttaa Hannu.

Alan työpaikalla oppimispaikkoja löytyy nykyiselle opiskelijamäärälle hyvin sekä isoista merkkiliikkeistä että pienemmistä pajoista.  Alan työllisyystilanteen Hannu näkee alalla tällä hetkellä hyvänä. - Monet opiskelijat ovat saaneet ensin alalta kesätöitä, jonka jälkeen on ollut mahdollisuuksia vakinaisempiin töihin.

Myös Hannu tuo esille Sahakadun opiskelijoiden keskinäisen hyvän ilmapiirin. –Toisen vuoden keväällä opiskelijat siirtyvät jo työpaikoille oppimaan. Sahakatu on  hyvä paikka, jos haluaa tekemällä oppia ammattiin, painottaa Hannu.

Ala sopii hyvin eri ikäisille sekä miehille että naisille.

 

Autoalan perustutkinto, autokorinkorjaaja tai automaalari 

Opiskelupaikka: Sahakatu 2, 70800 Kuopio

Lisätietoja: Urpo Räsänen, puh. 044 785 4206 ja Hanna Linnilä, puh. 044 785 3093

 

Kaikki ammatilliset tutkinnot jatkuvassa haussa www.sakky.fi/koulutushaku