Cook & Chill - ruuantuotantotapa vakiinnuttanut paikkansa 13.6.2017 - Markku Penttilä Suurtalouskeittiöiden toimintatavat ovat muuttuneet kuluneena vuosikymmenenä. Tänä päivänä useissa keittiöissä ruoka kokataan, jäähdytetään nopeasti ja lämmitetään myöhemmin tarjoilupaikassa. Niin sanottu Cook & Chill – menetelmä on vakiinnuttanut paikkansa suurtalouskokkien työtapana. – Tuotantotapa tuo säästöjä mm. kuljetuskustannuksissa ja ruuanvalmistuksen tehokkuus nousee. Myös muut uudet tuotantotavat tekevät tuloaan perinteisen kuumavalmistuksen rinnalle, kertoo Savon ammatti- ja aikuisopiston kouluttaja Maija Rissanen. Ruokaturvallisuus ja yksilölliset ruokavaliot trendeinä Ruokaturvallisuus puhututtaa ihmisiä paljon. – Ruuan laatuun panostetaan, sillä ihmisten laatutietoisuus on kasvanut. Lisäksi trendeinä vallitsevat lähiruoka, kasvisruokailu sekä muut yksilölliset ruokavaliot. Paikoittain jopa 30 % ruokailijoista saattaa noudattaa yksilöllistä ruokavaliota. Luomu nostaa edelleen suosiotaan ja etniset ruuat ovat myös tulleet jäädäkseen, sanoo Rissanen. Koulutukseen tulossa webinaarit Myös koulutuskentässä on tapahtumassa muutos. – Aloitamme syksyllä Suurtalouskokin ammattitutkinnon toteutuksen verkon kautta järjestettävänä webinaarina. Webinaarin etuna on joustava toteutustapa. – Alkavassa aikuiskoulutuksessa osallistujat ovat luennoilla verkkoyhteyden kautta. He voivat katsoa ne jälkikäteen myös pilvipalveluistamme. Chat-toimintojen avulla keskustelu ja kommentointi tulevat sujuviksi. Myös ohjaus tapahtuu verkon kautta. Osallistujat pääsevät sekä verkostoitumaan että hyödyntämään oppejaan suoraan omiin työtehtäviinsä, Rissanen kertoo. Koulutus aloitetaan kahden päivän orientaatiolla, jossa opiskelijat opastetaan käytettävään etätekniikkaan. – Opiskeluosuuden webinaari-elementistä huolimatta itse tutkinnon toteutustapa säilyy entisellään. Osallistujat näyttävät edelleen osaamisensa käytännön työtehtävissä omilla työpaikoillaan annettavissa tutkintotilaisuuksissa. Etäopiskelusta hyviä kokemuksia muilta aloilta Etäopiskelu on ollut vallalla jo hyvän aikaan. – Muilta aloilta tulevien kokemustemme perusteella osallistujat ovat antaneet kiitosta joustavasta toteutuksesta. Aikaa ja resursseja säästyy, sillä matkustamista ei tarvitse opiskeluun liittyen tehdä. Odotamme innolla syksyllä alkavaa koulutusta. Hae Suurtalouskokin ammattitutkintoon! www.sakky.fi/aikuiset/suurtalouskokin-ammattitutkinto-verkkokoulutuksena Rissanen Maija opettaja matkailu ja ravitseminen tutkintovastaava (erityisruokavaliopalvelujen eat, ruokapalvelujen at) 044 785 3322 PL 87 (Hehkukatu 1) 70211 Kuopio
Rissanen Maija opettaja matkailu ja ravitseminen tutkintovastaava (erityisruokavaliopalvelujen eat, ruokapalvelujen at) 044 785 3322 PL 87 (Hehkukatu 1) 70211 Kuopio
Sammakkolammentie 2 – matkailu- ja ravitsemisalan koulutusyksikkö Savon ammattiopiston matkailu- ja ravitsemisalan koulutusyksikkö toimii Puijonlaaksossa, parin kilometrin matkan päässä Kuopion keskustasta. 23.4.2018
Valmistaudu soteen – vahvista osaamistasi ”Suosittelen kyllä, koulutus avaa silmiä eri tavalla myös työnantajan puolelle.” 19.4.2018
Varkaudessa ammattiopistolla monipuolinen koulutustarjonta Savon ammattiopiston Varkauden Osmajoentie 75 koulutusyksikössämme koulutamme tekniikan ja liikenteen, kulttuurin, liiketoiminnan ja hyvinvointiala 9.4.2018
Taitaja2024: Parasta harjoitusta saa työpaikalla Nuutin tie Taitaja2024-finaaliin oli lähes sattumanvaraista, sillä alun perin hän ei ollut edes osallistumassa Taitaja-semifinaaleihin. 23.4.2024
Amiksella kysyntää yliopistossa: Opettaja Anne Kolehmainen kirjoittaa väitöskirjaa ammattikoululaisten tekstitaidoista 23.4.2024
Kolme ruotsalaista kokkiopiskelijaa työelämäjaksolla Kuopiossa Kuopiossa vieraillut ruotsalainen kokkiopettaja Marie Brodén toi mukanaan kolme innokasta kokkiopiskelijaa kouluista Lysekils adult education ja Gu 23.4.2024