Digiloikasta tulikin kolmiloikka

Savon ammattiopiston strategiassa korostetaan kolmea oppimisympäristöä, joita ovat lähiopetus, verkko-opinnot ja työelämä. Kolme oppimisympäristöä yhdessä tukevat yksilöllistä ja jatkuvaa oppimista ja opiskelijan ohjauksen merkitys korostuu. Digitaaliset oppimisympäristöt ja -materiaalit ovat tulleet jäädäkseen opettajan ja opiskelijan työvälineeksi. Digitaalinen materiaali hyödyntää myös työelämässä tapahtuvaa koulutusta ja toimivat työelämässä perehdytys- ja/tai päivitysmateriaaleina. 

Digitaalinen oppimisympäristö mahdollistaa monimuotoisen opiskelun ja huomioi erilaiset oppijat ja oppimistavat, sekä mahdollistaa ajasta ja paikasta riippumattoman oppimisen. Virtuaalisia oppimisympäristöjä voidaan soveltaa sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden ja opiskelijoiden perehtymisen, työhönopastuksen, ammatillisen  osaamisen  ja  oppimisen sekä rekrytoinnin tueksi.

Opettajille työelämän yhteistyö on jokapäiväistä arkea. Yhteinen 360° oppimispohja luotiin oppilaitoksessa oppimisen ja työelämän tarpeille. Monestihan esimerkiksi työhön perehdyttämisohjeet käyvät myös opiskelijan oppimateriaaleiksi ja perusosaaminen työtekijän tueksi. Työelämän kanssa kohteena oli tähdätä samaan maaliin - hyvän, osaavan työntekijän kouluttamiseen.

Yhteistyö työelämän kanssa on ollut tiivistä. Digiloikasta tulikin kolmiloikka, jossa onnistuneen hyppysarjan jälkeen on uudella tavalla innostuneet myös työntekijä, opiskelija ja ohjaajat sekä opettajat. Tekemistä on ohjanneet vahvasti työelämän tarpeet ja heidänkin digiosaamisen kehittäminen.

*SoTeVi- Sosiaali- ja terveyshuollon virtuaaliset oppimisympäristöt// 2018-2020

Projektin tuloksena on käytössä erilaisia virtuaaliympäristössä käytettäviä rekrytoinnin tuen, perehdytyksen ja koulutuksen ratkaisuja ja luotu toimintamalli niiden kaupallistamiselle ja päivittämiselle sekäkasvatetaan alueella toimivien yritysten liiketoimintaa ja kilpailukykyä. *

Tutustu tarkemmin SoTeVi  Sosiaali- ja terveydenhuollon virtuaalisiin oppimisympäristöihin: 

Kysyttävää? Ole rohkeasti yhteydessä:

Dyster Päivi

Dyster Päivi
lehtori, kinestetiikan kouluttaja
+358447858817

Korhonen Jukka

Korhonen Jukka
opettaja, Duuni edellä -hankkeen kehittämisasiantuntija
+358447853350