Everyweld tarjoaa valmiita tekijöitä vaativiin töihin

Savon ammattiopistosta metallialalta (nyk. kone- ja tuotantotekniikka) valmistunut Ville-Pekka Virtanen on osallistunut yhteensä 15 eri ammattitaitoa mittaavaan kilpailuun.
– Kilpailuihin osallistuminen ja itsensä haastaminen koukutti, sekä pääsin näkemään uusia kaupunkeja ja reissaamaan ulkomaille, Ville- Pekka kertoo.
– Ammatinvalintaa tehdessä minulla oli toisena vaihtoehtona puuala. Metallialan valitsin, koska tämä on ala, jolla pystyn kehittymään paremmin. Haluan nostaa esille kädentaitoammatin, jossa kädenjälki näkyy heti. Jos haluaa matkustaa, on helppoa lähteä ulkomaille töihin, Ville-Pekka kannustaa ammatinvalintaansa vielä miettiviä. 

Kilpailujen lisäksi Ville-Pekka on osallistunut muutamaan karsintakilpailuun tuomarina. Viimeisimmissä karsinnoissa osallistujana oli vuoden 2017 Suomen Worls Skills-maajoukkueen edustaja Juho Nissinen.
Reilun vuoden yrittäjänä toiminut Ville-Pekka on kiertänyt katsomassa useita ammattitaitokilpailuja, viimeisimpänä lokakuussa 2017 Juhon suoritukseen Abu Dhabissa.
– Katsojan roolissa oloni on ulkopuolinen ja haikea, mutta poiskaan en voi olla, Ville-Pekka virnistää.

Everyweld Oy:n asiakkaat löytyvät muun muassa paperitehtaista ja voimalaitoksista. Eniten on kysyntää putkien hitsauksiin. 
– Teemme alihankintaa mahdollisimman vaikeissa kohteissa. Tarjolla on heti valmis tekijä, vaativiin hommiin. Työt kuljettavat paljon esimerkiksi Ruotsiin ja ympäri Suomen. Aloitin yrittäjyyden Joulukuussa 2016 ja Juho on ensimmäinen työntekijä lisäkseni. Autan kaveria ja kasvatan yritystä, molemmat voitamme tässä. Juho on motivoitunut työntekijä, Ville-Pekka kertoo.

Haaveita ja tavoitteita yrittäjällä riittää.
– Tavoitteeni on parantaa metallialan brändiä. Visio on olla tulevaisuuden kouluttaja ja turvata suomalainen ammattitaito. Alan maine pitää saada paranemaan ja motivoituneita nuoria innostumaan alalle. Yrityksen osalta tulevaisuuden tavoitteet on kasvaa, kasata hyvä porukka, jakaa tietoja ja taitoja. Haluan palkata parhaat ja motivoituneet tekijät, eikä nälkä ulotu pelkästään kotimaahan- toimintaa on tarkoitus kasvattaa myös kansainvälisesti. Tulevaisuudessa odottavat myös muut alan opinnot, mutta niiden aika ei ole vielä, Ville-Pekka kertoo.

Levy- ja hitsausalan ammattitutkinto matkalla Abu Dhabiin

Tuore todistus ammattitaidosta ja osaamisesta muistuttaa aina kilpailuista ja siihen kuljetusta matkasta. 
– Kilpaileminen kasvattaa henkisesti: oma varmuus tekemisestä, itsevarmuus ammattitaidosta ja osaamisesta kasvaa. Valmentautuessa saa ekstratietoa. Tärkeintä on hoitaa koulu kunnolla ja pitää tavoitteet korkealla. Tammikuussa menen armeijaan, sen jälkeen aion tehdä kovasti töitä. Odotan jo, että pääsen takaisin töihin, niin hyvin olen viihtynyt, Juho kertoo.

Todistuksen lisäksi kilpaileminen on tuonut Juhon elämään videoyhteistyön Kempin kanssa. Ensin jännitti, mutta lopulta videoiden tekeminen oli ihan mukavaa. Pari vuotta sitten olisivat jääneet tekemättä, mutta nyt videoita saattaisi syntyä vaikka lisääkin, Juho kertoo. Aika näyttää, että nähdäänkö Ville-Pekka ja Juho tulevaisuudessa esimerkiksi metallialan brändiä nostavilla videoilla. KATSO JUHON VIDEO TÄSTÄ

 

Tutustu TÄSTÄ Everyweldiin 

Jatkuva haku, hae opiskelemaan 

Yhteishaku 2018

 

Kiinnostuitko? Kysy rohkeasti lisää:

Kemppainen Ilkka

Kemppainen Ilkka
koulutuspäällikkö, kone- ja tuotantotekniikka. prosessiteollisuus, laboratorio, Kuopio
+358447853165

Pasanen Jukka

Pasanen Jukka
koulutuspäällikkö, kone- ja tuotantotekniikka Varkaus
+358447858345