Hanna- Riikka Vuoden 2016 luomukokki opiskelijasarjassa

21.11.2016 -

Hanna-Riikka Kantelinen (18) voitti Vuoden 2016 Luomukokki palkinnon opiskelijasarjassa; päätuomari Pekka Terävän mukaan kirkkaasti. Jos voittajalta kysytään, niin varmaa oli, että voittaja on joku kilpakumppaneista.

Hanna-Riikka on syntynyt Riistavedellä ja suorittaa Savon ammatti-ja aikuisopistossa kaksoistutkintoa.
Kokin ammatti on ollut unelmana lähestulkoon aina; kaksoistutkinto sekä työnteko lukio- jaksojen ohella tuntuvat vaan lisäävän motivaatiota. Teen läksyt aina kirjastossa ja keskityn täysillä. Varaan yhden päivän viikossa, jolloin teen vain läksyjä. Kotona on suurempi riski alkaa tekemään kaikkea muuta.
Opiskeluun liittyviä työssäoppimisjaksoja Hanna-Riikka on suorittanut mm. Introssa, Rustikissa, Urbanissa ja parasta aikaa Mustassa Lampaassa.

Koulussa on opittu perusasiat ja jokaisessa työssäoppimispaikassa olen oppinut vähän eri juttuja. ”Arvostan suomalaista ruokaa ja haluan oppia tekemään asioita niin kuin ne joskus ennen vanhaan on tehty. Luomu sopii tähän ideologiaan täydellisesti. Olen mm. saanut leipoa kotona jo pienestä pitäen kertoo Hanna-Riikka innosta puhkuen.

Kilpailuun osallistuminen jännitti kamalasti, toisaalta olihan tämä vähän harjoitusta Taitaja-semifinaaliin toisaalta ihan erilaista. Valmentajana toiminut Jari Honkonen ehti sparrata valmiit suunnitelmat puhelimessa. Sitä ennen avustaja oli ehtinyt tasata kärjet lennokkaimmista suunnitelmista ja itse kisassa mukana oli hyvää tuuria. Tein muutaman varasuunnitelman, joita jouduinkin käyttämään- mutta lopulta ne taisivat onnekkaita sattumia.

”Kilpailujärjestelyt oli tehty tosi hienosti, ainoastaan se jäi harmittamaan, ettei muiden kilpailijoiden kanssa jäänyt mahdollisuutta ajatusten vaihtoon”

Jos voitto tuli yllätyksenä kilpailijalle itselleen, tukijoukoille se tuntui olleen täysin selvää. Isä nappasi talteen kaikki lehtileikkeet voitosta ja kaupan kassallakin iloisena julisti tyttären voittoa.

Onnea vielä voitosta Hanna-Riikka!
 

Hanna-Riikan matka jatkuu seuraavaksi Taitaja- semifinaaleihin, jäämme siis seuraamaan mielenkiinnolla seuraavia uutisia.

Suomen ensimmäinen Vuoden Luomukokkikilpailu järjestettiin ELMA-messuilla 11–12.11.2016, Kilpailussa oli sarjat sekä opiskelijoille että ammattilaisille.

Kilpailulla haluttiin nostaa esille luomutuotteiden käyttöä ammattikeittiöissä sekä luomutuotannon opetuksen merkitystä ammattioppilaitoksissa. Haluttiin osoittaa, että luomuraaka-aineista saa näyttävää ja ennen kaikkea maistuvaa ruokaa. Luomuraaka-aineita on saatavilla kaikissa tuoteryhmissä, joten luomuannosten valmistaminen ei ole enää kuin tahdosta kiinni. Kilpailun ajankohdaksi valittiin ELMA-messut sen vuoksi, että haluttiin tehdä luomua tutuksi myös tavallisille kuluttajille ja viestiä, että luomusta valmistettua ruokaa voi vaatia myös ravintoloista.

Ammattilaissarjan voittaja, Benjamin Frostell, edusti Suomea 17.11. Malmön pohjoismaisissa Ekokokkikilpailussa.  

Vuoden Luomukokki -kilpailun järjestivät Luomuinstituutti, Pro Luomu ry ja EkoCentria/Savon koulutuskuntayhtymä yhteistyössä Suomen Keittiömestarit ry:n kanssa. Tuomariston puheenjohtajana toimi keittiömestari Pekka Terävä.

 

Samalta kirjoittajalta

Varmuutta johtamiseen

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto auttaa kasvattamaan omaa varmuutta johtajana ja kehittämään vahvasti yrityksen toimintaa

16.6.2020

Tuoreimmat