Ilman opiskelupaikkaa? Myös haku valmentavaan koulutukseen on menossa.

Nyt on aika hakea opiskelupaikka syksyksi. Tarjolla on kymmeniä ammatillisia perustutkintoja. Paikkoja on myös jatkavilla 2. ja 3. luokilla.

Yhteishaun tulokset julkaistiin 11.6.2015. ja valitut saavat kirjeen suoraan kotiin.  Opiskelupaikan vastaanottaminen tehdään valintakirjeen ohjeiden mukaisesti. Jos jää yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa, saa jälkiohjauskirjeen Opintopolku.fi  -palvelusta. Jälkiohjauskirjeessä kerrotaan hakijan pistemäärä ja varasija eri hakukohteisiin. Jos hakija jää ilman opiskelupaikkaa, kannattaa seurata nettisivuiltamme vapaiden opiskelupaikkojen tarjontaa. Opiskelijaksi on mahdollista hakea vielä heinä- ja elokuussa. 

Aikuiskoulutusta on tarjolla jatkuvasti

Aikuiskoulutuksemme tarjoaa tutkintotavoitteista koulutusta sekä mielenkiintoisia ja hyödyllisiä lyhytkoulutuksia sekä nuorille että aikuisille! Ammatillisen perustutkinnon tai muun tutkinnon suorittaneet voivat hakea ammatilliseen lisäkoulutukseen, näyttötutkintona suoritettavaan ammatilliseen peruskoulutukseen tai yhteishaussa vapaaksi jääville opiskelupaikoille. Haku on suoraan oppilaitokseen koulutuskalenterin kautta. 

Hakutoimisto antaa lisätietoja: p. 044 785 3079 tai p. 044 785 3078

Savon koulutuskuntayhtymän ylläpitämälle Savon ammatti- ja aikuisopistolle on myönnetty uuden ammatilliseen koulutukseen valmentavan koulutuksen (Valma) järjestämislupa

Valma korvaa ammattistartin, kotitalousopetuksen, maahanmuuttajien valmistavan koulutuksen, valmentavan ja kuntouttavan koulutuksen sekä oppisopimuskoulutuksen ennakkojakson. Koulutus on ensisijaisesti tarkoitettu perusopetuksen päättäneille nuorille. Aloituspaikkoja on Kuopiossa 143, Toivalassa 10 ja Varkaudessa 30. Kuopiossa ja Toivalassa on myös asuntolamahdollisuus.

Koulutuksen laajuus on 60 osaamispistettä ja se kestää enintään yhden vuoden. Koulutuksen suorittanut saa 6 lisäpistettä yhteishakuun.

Valmentavan koulutuksen aikana opiskelija saa perustietojen ja -taitojen kertausta, apua arjen- ja elämänhallintaan, henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman sekä yksilöllistä ohjausta opintoihin. Koulutuksessa perehdymme mm. työelämän pelisääntöihin ja tutustumme työelämään oikeilla työpaikoilla.

Opiskeluvalmiuksien vahvistaminen –kokonaisuus sisältää tarpeen mukaan suomen kielen opintoja (tavoitteena B1-kielitaitotaso). Tarvittaessa opiskelija voi korottaa perusopetuksen arvosanoja.

Opiskelijan on mahdollista siirtyä tutkintoon johtaviin opintoihin joko oppilaitosmuotoisen opiskelun tai oppisopimuskoulutuksen kautta kesken Valma-vuoden. Valma-koulutuksessa on mahdollista rakentaa hyvin yksilöllisiä ja joustavia opintopolkuja.

Koulutuksen kohderyhmä

Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus on tarkoitettu kaikille, joilla on halu päästä ammatilliseen koulutukseen tai joilla on tähtäimessä oppisopimuskoulutus.
Koulutus on ensisijaisesti tarkoitettu vailla toisen asteen tutkintoa oleville perusopetuksen päättäneille nuorille. Koulutukseen voivat kuitenkin osallistua myös aikuiset, jotka tarvitsevat valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen siirtymiseksi. Erityisestä syystä voidaan koulutukseen ottaa tutkinnon jo suorittanut, jos valmentavan koulutuksen suorittaminen on jatko-opintovalmiuksien hankkimiseksi perusteltua.

Koulutukseen hakeminen
Hakuaika 21.7.2015 saakka osoitteessa www.opintopolku.fi

Lisätietoja koulutuksesta
Hakutoimisto, p. 044 785 3079
Koulutussihteeri Erja Hyttinen, p. 044 785 3014
Koulutuspäällikkö Sinikka Miettinen, p. 044 785 8681