Jatko-opinnoilla uutta potkua työhön!

Kati Nevalainen, sosionomi

” Ennen koulutukseen hakeutumista olin toiminut 10 vuotta päivähoidon puolella. Olin jo pidemmän aikaa katsellut jotain lisäkoulutusta itselleni. Lasten luontoliikunta ja seikkailukasvatus ovat olleet lähellä sydäntäni. Kerran olimme perheeni kanssa venemessuilla ja saimme sieltä matkaamme Savon Sanomat. Lehteä lukiessani huomasin Elämyspedagogiikan lisäkoulutus –ilmoituksen. Sanoin heti perheelleni, että tuonne minä haen. Välimatka Varkaudesta hieman askarrutti, joten otin yhteyttä koululle, josta vakuutettiin, että työn hoitaminen ja matkat onnistuvat kyllä pienillä järjestelyillä. Ja erinomaisesti onnistuivatkin.

Koulutus on ollut tähän astisen ammatillisen kehittymiseni kannalta ehkä mielekkäin ja innostusta herättävin koulutus. Jokaista lähiopetusjaksoa odotti innolla. Lasten kanssa työskennellessä elämyspedagogiikka on antanut eväitä uudenlaisiin ryhmätoiminnan kannalta merkityksellisiin sisältöihin. Elämyspedagogiikan opinnoista sai paljon eväitä ryhmän toimivuuden parantamiseen, porukalla tekemiseen ja vastuun jakamiseen kaikille.

Elämyspedagogiikan opintojen aloittamisen jälkeen minulle avautui mahdollisuus hypätä Aarresaari –päiväkotien matkaan. Siitä alkoi minun henkilökohtainen seikkailuni kohti uusia ulapoita.

Suosittelen kyseistä koulutusta kaikille sosiaali- ja terveysalalla työskenteleville, jotka ovat innostuneita kehittämään omaa työtään ja työotettaan. Koulutus sopii kaikille, jotka tykkäävät heittäytyä, laittaa itsensä likoon ja niille, jotka haluavat hauskan ja virkistävän koulutuksen josta voi ammentaa vielä vuosienkin jälkeen aina vain uutta ja uutta”

 

Ritva Lehtovaara

”Lähdin opiskelemaan elämyspedagogiikan ammatillista lisäkoulutusta, koska halusin työhöni lisää pedagogista osaamista ja täten vahvuutta asiakkaiden ohjaamiseen. Olen myös aina ollut kiinnostunut luonnosta ja siellä liikkumisesta.

Koulutus oli minulle nappivalinta ja se oli helppoa suorittaa työn ohessa. Työnantaja oli myös ymmärtäväinen työvuorojen järjestelyissä. Työskentely ja opiskelu uusien ihmisten kanssa jännitti aluksi, mutta oli mielenkiintoista nähdä ryhmän muotoutuminen toimivaksi.

Tällä hetkellä työskentelen Puijonsarven toimintakeskuksessa. Toimintakeskuksen työryhmä on ottanut hyvin vastaan ehdotuksiani uudenlaisesta tuoiminnasta. Asenteeni ohjaajana on muuttunut. Olen huomannut, että asiakkaani pystyvät samaan kuin muutkin, kunhan heille vain luodaan oikeanlaiset puitteet.

Koen olevani tässä elämyspedagogiikassa vasta alkutaipaleella ja odotan jo jatkokurssia.

Nälkä kasvaa syödessä.”