Kaavin kunnan vanhustyön kotihoidon yksikkö ravisteli rutiineja ja visioi tulevia toimintamalleja

Räätälöidyt ammatilliset lisä- ja täsmäkoulutukset työyhteisöjen omissa tiloissa

Kaavin kunnan vanhustyön kotihoidon yksikkö ravisteli rutiineja ja visioi tulevia toimintamalleja

Savon koulutuskuntayhtymän sosiaali- ja terveysalan tiimi räätälöi ammatillista lisä- ja täsmäkoulutusta yritysten tarpeiden mukaan ja tarjoaa opetuksen yrityksen omissa tiloissa. ”On todella tärkeää, että koulutus järjestettiin meidän omissa tiloissa. Nyt lähes koko henkilökunta pääsi osallistumaan koulutukseen. Jos koulutus olisi järjestetty Kuopiossa, paikalle olisi päässyt vain pieni porukka”, toteaa lähihoitaja Tanja Kettunen Kaavin kunnan vanhustyön kotihoidosta.

Kaavin kunnan vanhustyön kodinhoidolle järjestettiin vanhustyön ammatillista lisäkoulutusta. ”Sakkylta oltiin yhteydessä meidän sosiaalijohtajaan ja kävimme hänen kanssaan koulutusohjelman läpi. Koulutus oli kuin tehty meidän tarpeisiin. Koulutuspäivän aikana vastuukouluttaja kuunteli huolellisesti meitä ja huomioi tarpeemme tilaisuudessa erittäin hyvin,” vastaava sairaanhoitaja Ritva Räsänen kertoo.

”Koulutuksen parasta antia oli kun pääsimme koko työporukalla ravistelemaan rutiineja ja ideoimaan uusia toimintamalleja ja käytänteitä. Oikeastaan koulutuksen kautta pohdimme miten tehdä työtä uudella tavalla. Todella motivoituneella vastuukouluttajalla oli käytössään alan uusin tieto, jota pääsimme hyödyntämään ideoidessamme uusia toimintatapoja”, kertoo lähihoitaja Kettunen.

Savon koulutuskuntayhtymä ja Kaavin kunta käy parhaillaan neuvotteluita kumppanuussopimuksen solmimisesta. ”Odotamme että saamme kumppanuussopimuksen tehtyä; me olemme todella kiinnostuneita uusista koulutuksista, uusista opetussuunnitelmista ja opiskelijoiden toteuttamista projekteista. Nämä opiskelijoiden kanssa tehtävät projektit olisi meille nappi juttu”, tiivistää vastaava sairaanhoitaja Räsänen.

Kettunen ja Räsänen suosittelevat vanhustyön ammatillista lisäkoulutusta lämpimästi kaikille muille sosiaali- ja terveysalan toimijoille. ”Koulutus antoi meille paljon uusia ideoita, joita hyödynnämme myös tulevaisuudessa kun kehitämme toimintaamme”, Räsänen toteaa.

Lisätietoja Savon koulutuskuntayhtymän vanhustyön koulutustarjonnasta