Kauneudenhoidon opiskelussa mukana pari yllätystä!

Leppävirtalainen pian 18 -vuotias Sanni Miettinen oli kiinnostunut kauneudesta ja sen hoidosta jo lapsesta saakka. Kun tuli ammatinvalinnan aika, ei muita vaihtoehtoja tarvinnut edes miettiä.  Ovet avautuivat kauneudenhoitoalan opintoihin Kuopioon.  

-Jo ensimmäisinä päivinä teimme luokkakavereiden kesken toisillemme käsihoitoja ja muita helppoja käytännön hoitotöitä vaikka asioita ei vielä oltu teoriassa käyty. Pian taidot olivatkin jo karttuneet sen verran, että saimme aloittaa asiakaspalvelun, kertoo Sanni.  

Koulutuksesta Sanni kertoo, että se ei ole pelkkää meikkaamista, kynsien laittoa tai kasvohoitoja. - Oikeasti tehdään paljon mm. jalkojenhoitoa, vartalohierontaa, laitehoitoja kuten erityishoitoja ultraäänellä tai timanttihiontoja. Yllätys oli myös, että kemiaa pitää osata ja opiskeluissa käydään myös sähköoppia. Hoidoissa käytetään sähkölaitteita ja pitää osata mm. sähköturvallisuusasioita ja virtapiirit hoitojen aikana, Sanni havainnollisti opintojaan. 

Nyt on toinen opiskeluvuosi menossa ja hän on jo ollut mm. kesätöissä Sokos Emotion- liikkeissä.  Sanni: -Teen siellä kynsien lakkauksia ja muita asiakaspalvelutöitä. Olen myös leppävirtalaisessa parturi-kampaamossa kesäkosmetologina. Työpaikalla tapahtuva oppiminen nopeuttaa tutkinnon suorittamista ja työllistymistä. Toivon valmistuvani puoli vuotta aiemmin ja ehkä jatkan vielä opintoja Estenomiksi, jossa perehdytään tuotteiden koostumuksiin ja tuotemyyntiin. Voin tulevaisuudessa toimia esimerkiksi myyntipäällikkönä kosmetiikkayrityksissä tai perustaa yrityksen itse.  

Sanni on myös innostunut Ammattitaidon SM- kilpailuista.  - Koululla oli infotilaisuus, jossa kerrottiin kisoista ja kiinnostuin ja halusin hakea mukaan. Osallistun Joensuussa pidettäviin Taitajasemifinaaleihin, finaalit ovat toukokuussa Tampereella. Opettaja Teija Ålander on valmentanut minua ja se on ollut jännä kokemus. - Olen saanut tehostettua hoitoihin käytettävää aikaa kisa-aikoihin sopivaksi. Haasteellista on kun samaan aikaan pitää keskittyä niin moneen asiaan kuten työasentoihin, asiakkaaseen, tuotteisiin ja annettavaan hoitoon, kertoo Sanni.  

- Vapaa-ajalla käyn vielä  tanssimassa neljä kertaa viikossa balettia, streetdancea ja nykytanssia. Se on hyvää vastapainoa opiskeluun, Sanni paljastaa.

Vaikka päivät kuulostavat kiireisiltä, Sannin olemus viestii kuitenkin rauhallisesta ja erittäin asiakaspalveluhenkisestä nuoresta ammattilaisesta.  

Onnea matkaan Sannille Taitaja2018- kisoihin ja opintojen loppusuoralle! 

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto yhdistyivät 2018. Kuopiossa on yhteishaussa tänä vuonna kampaajatyön osaamisalan koulutus. Katso lisää!
Koulutus tekee hyvää! Läpi elämän.