Koivumäen Kartanolla oppii korkeaan laatuun

Kolmannen vuoden tarjoilija- ja vastaanottovirkailijaopiskelijat saivat osana lähiopetustaan parasta oppia tilaus- ja juhlatarjoilun järjestämiseen, kun koko ryhmä jalkautui opettajansa Sari Tarvaisen kanssa mukaan Koivumäen Kartanon 110-vuotispuutarhajuhlien valmisteluun ja toteutukseen. 

Työssäoppimisen rinnalle projektiyhteistyötä

–Olemme keskustellet jo aiemmin, että voisimme työssäoppimisjaksojen lisäksi tiivistää yhteistyötä lähiopetuksen projekteissa. Tätä tilaisuutta minä ehdotin yhdeksi mahdollisuudeksi, ja tämähän sopikin sitten erittäin hyvin opetuksen yhteyteen, kertoo Koivumäen Kartanon yrittäjä, toimitusjohtaja Sari Mielonen. – Meille tällainen yhteistyö sopii mainiosti ja varmasti saavat opiskelijat realistisen kuvan, millaista on isojen tilaisuuksien järjestäminen, seuraavaksi päiväksi 90 vierasta puutarhajuhliin odottava Sari ehtii kertoa hurjan valmistautumiskiireen keskellä ja samalla muita torstain ja perjantain tilaisuuksia valmistellen.

À la carte-tarjoilun sekä tilaus-ja juhlatarjoilun valinnaisia tutkinnonosia opettava palveluopettaja Sari Tarvainen on tuonut ryhmänsä päivää ennen puutarhajuhlia mukaan valmisteluihin ja suunnittelemaan työnjakoa. – Samalla tässä itse katson, miten huomenna sijoitan opiskelijat työpisteisiin ja miten toimimme tarjoilussa. Saimme Mielosen Sarilta aivan erinomaisen briiffin huomisen juhlan kulkuun.

-Meille tämä on ryhmänä hyvä mahdollisuus oppia tasokasta juhlien järjestämistä sekä tilaisuuden tarjoilua. Sovimme tästä keväällä ja nyt syksyllä vielä yhdessä varmistettiin toteutus, ei tämä hirvittävää muuta etukäteisvalmistelua ole vaatinut. Olemme tietysti ryhmän kanssa etukäteen opetuksessa perehtyneet tilaisuuksien järjestämiseen, opettaja kertoo. 

Opiskelijoita tilaisuus etukäteen hieman jännittää, mutta luotto on kova, että kaikki tulee sujumaan hyvin. Vastaanottovirkailijaopiskelija Sara Väänänen on tulossa Kartanolle lokakuussa lisäksi henkilökohtaiselle työssäoppimisjaksolleen, joka kestää noin kuukauden. – Tämän yhteistilaisuuden myötä tuli ajatus, voisinko päästä tänne myös työssäoppimaan ja soittelinkin sitten paikkaa. Tämä on varmasti tosi hyvä paikka saada tasokasta oppia näihin tilaus- ja juhlatarjoilun sisältöihin.

Laatu edellä oppimiseen

Sari Mielonen kertoo, että oppilaitosyhteistyö ja oppijoiden laadukas ohjaus on kartanon väelle sydämenasia. – Haluamme siirtää meidän hyvää palvelutasoa eteenpäin ja samalla nostaa koko alan statusta. Otamme meille aina kerrallaan sen verran oppijoita, että tekemistä on riittävästi ja jokainen varmasti saa henkilökohtaista ohjausta, oppiahan meillä voi sekä keittiön että salin puolella. Meillä on ollut usein tosi hyviä opiskelijoita, mutta heitä voisi olla vaikka nykyistä useamminkin.

Korkeasta laadustaan ja upeista puitteistaan tunnettu kartano vaalii tasoaan siis myös oppimisen paikkana. 

 

Lisätietoja työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta:

www.sakky.fi/tyopaikallatapahtuu

Koulutus tekee hyvää läpi elämän! Katso Savon ammatti- ja aikuisopiston järjestämät koulutukset www.sakky.fi/koulutushaku