Koulumme tuplakasvatti leivän perässä maailmalla

Hennan tarina on mielenkiintoinen: lukiosta armeijaan ja armeijan jälkeen Savon ammatti- ja aikuisopistoon opiskelemaan Laborantiksi. Valmistumisen hetkillä Henna kuitenkin huomasi, että ei tämä ala olekaan se mitä hän tahtoo työkseen tehdä ja tulevaisuuden suuntaa miettiessään, hän näki sattumalta koulun ruokalassa Lentokoneasentaja-koulutuksen esittelyn. Tiivistettynä; esittely herätti kiinnostuksen ja päätöksen kestää vielä opiskelijaelämää, kun ei ollut vakituisen työpaikan ja sen suomien säännöllisten tulojen makuun siihen mennessä ehtinyt. Opiskelujen loppusuoralla Sveitsiläinen työnantaja saapui koululle esittelemään yritystään ja kun kaikki muut olivat hiljaa, päätti yksi joukosta tykittää kysymyksillä. Ja niin tätä yhtä alettiinkin houkutella Sveitsiin töihin. 

Töitä lentokoneasentajalle olisi ollut tarjolla Suomestakin, mutta sattuma puuttui peliin. Tikkakoskella teetettiin kuntotesti miesten malliin ja sieltä paikka ei heti auennut. Sillä välin, kun tuore asentaja ehdittiin pestata Sveitsiin töihin, huomattiin Tikkakoskella tehty virhe, kuntotestiä ei olisi tarvinnutkaan suorittaa. Päätös oli kuitenkin jo tehty ja laukut pakattu; kellojen ja suklaan luvattu maa odottivat Savon tyttöä.

Tarinan alusta on aikaa reipas 10 vuotta. Työnantaja on sama, työtehtävät ovat muuttuneet ja lisäkoulutusta alalle on hankittu. Työura on edennyt 3 vuoden sykleissä, viimeisin muutos kolmisen vuotta sitten tiiminvetäjäksi. Entäs nyt? Niin..  taas yksi 3 vuoden sykli on päätöksessä, haaveissa ja mielessä siintää kenties rakennusalan opinnot. Tampereella taas on koneinsinöörilinjalla tarjolla lentokonepuolen suuntautuminen, sekin on yksi varteen otettava vaihtoehto. Olisiko seuraavan kolmen vuoden sykli sitten suorittaa uusi ammatti, se kolmas. Vaikka, kuka näitä laskee; elinikäistä oppimista ja sen tiedonhaluinen Henna tuntuu varsin vahvasti omaksuneen.

Jää siis nähtäväksi, että onko laukut kohta pakattuna ja suunta kohti Suomea. Ja mitä mahtaa kohtalolla olla vielä varattuna. ;)