Lähiesimiestyön ammattitutkinto sosiaali- ja terveydenhoitoalalle antaa täsmätukea arkeen

Sairaanhoitajat Tiina Myllykangas ja Nina Lipponen työskentelevät Kuopion pääterveysasemalla tiimivastaavina ja suorittavat parhaillaan sosiaali- ja terveydenhoitoalalle suunnattua lähiesimiestyön ammattitutkintoa oppisopimuksella.

Tiinan ja Ninan arki on töiden organisointia ja tiimin työnjakoa tiimissä päivittäin sekä mm. työvuorojen ja lomien suunnittelua yhdessä tiimin kanssa. Tiimiin kuuluu 7-10 henkilöä sekä sairaanhoitajia että lähihoitajia. – Lääkäri on tiimissä tiiminjohtajana ja hänen kanssaan yhteistyössä kehitetään tiimin toimintaa.  Eri tiimit ovat melkein päivittäin yhteyksissä ja kehitämme toimintaa yhdessä, sanovat Tiina ja Nina.

Tiina ja Nina aloittivat lähiesimiestyön ammattitutkintokoulutuksen huhtikuussa 2019. - Ennen koulutusta odotukset olivat, että saisimme vahvistusta, valmiuksia ja syvempää tietoa tiimivastaavan tehtävään, kertovat Nina ja Tiina. Koulutuksesta Tiina ja Nina ovat saaneet paljon työkaluja, joita on otettu työn arkeen käyttöön. 

- Koulutuspäivät ovat olleet tosi antoisia ja niitä ihan odottaa kerran kuussa, naurahtaa Nina. Tiinan mielestä parasta on uudet tiedot, jotka ovat niin lähellä sitä mitä juuri itse tekee. Nina vakuuttaa, että sisällöt ja aihealueet ovat rakennettu monipuolisesti ja omaan työhön sopivaksi. - Työpaikkaohjaajan kanssa on käyty hyviä keskusteluja ja on saatu hyvin tukea opiskeluihin ja tehtäviin, sanoo Tiina.

Eri organisaatioista ja toimintasektoreista tulleet opiskelijat ovat tuoneet lisäarvoa opiskelulle.  - On hyvä, että koulutukseen on tullut opiskelijoita erilaisista paikoista kuten sairaalapuolelta, osastotyöstä ja kuntouksesta. Muiden opiskelijoiden kanssa keskustellaan ja vaihdetaan kuulumisia, joista tulee hyviä ideoita ja näkemyksiä, painottavat Nina ja Tiina. Opiskelijoita on tullut lähikuntien lisäksi Ylä-Savosta ja Joensuusta asti.

Tiina ja Nina kannustavat ehdottomasti hakemaan koulutukseen. –Olemme tyytyväisiä, että lähdimme koulutukseen eikä työn ohessa opiskelu kuitenkaan vaadi niin suuria, etteikö se onnistuisi.

UUSI KOULUTUS ALKAA 22.10.2020!

Seuraava uusi lähiesimiestyön ammattitutkinto sosiaali- ja terveysalalle alkaa 22.10.2020 Kuopiossa. 

Hae mukaan koulutukseen!

Lisätietoja koulutuksesta antavat: 

 

Ahonen Satu

Ahonen Satu
kouluttaja, tutkintovastaava, lähiesimiestyön ammattitutkinto
+358447854915