Teräsrakennetyöt, Timo Paanasen kilpailulaji

Timo Paananen, 20 v, kilpailee Teräsrakennetyöt, Construction Metal Work kilpailulajissa Sao Paolossa. Timo on valmistunut keväällä 2014 Savon ammatti- ja aikuisopiston Kuopion koulutusyksikön metallialalta levyseppä-hitsaajaksi. Keiteleeltä kotoisin oleva Paananen asuu Kuopiossa ja käy töissä Siilinjärvellä Simetec Oy:llä.

Kilpailukokemusta Paanasella on Taitaja2013 Joensuu -kilpailuista, siellä hän saavutti 3. sijan ja Taitaja2014 Lahti -kilpailuista jossa hän tuli neljänneksi. Taitajien jälkeen Timon opettaja Tatu Hirvonen kyseli innokkuutta lähteä valmentautumaan WorldSkills -kilpailuihin. Varkaudessa pidettyjen karsinojen kautta Timo Paananen valittiin Suomen lajin edustajaksi. Teräsrakennetöiden lajipäällikkö on Savon ammatti- ja aikuisopiston lehtori Jukka Pasanen ja Timoa valmentaa Tatu Hirvonen, myös Savon ammatti- ja aikuisopiston metallialan lehtori.

Kilpailuihin Timo lähtee tekemään parhaansa. Brasilia on Timolle aivan uusi kohde ja onkin mukava lähteä tutustumaan uuteen kulttuuriin ja ruokaan.

Vapaa-aikana autojen rakentaminen on Timon mielipuuhaa. Nyt on rakenteilla vanha Bemari jossa on laitettu kaikki uusiksi. Bemari-projektin pitäisi valmistua tänä kesänä.

WorldSkills12015 jälkeen Timo suorittaa levytekniikan ammattitutkinnon loppuun ja syksyllä 2016 hän aikoo aloittaa AMK-tutkinnon Savoniassa.