Mitä menestymiseen tarvitaan?

Halu oppia!

Savon ammattisopiston Presidentinkatu 3 auditorio oli viimeistä paikkaa myöten täynnä kuulijoita, kun Autolle.com toimitusjohtaja 24-vuotias Nikas Nukari kertoi oman tarinansa. Nuoresta iästä huolimatta Niklaksella on jo vankka kokemus yrittämisestä. 16-vuotiaana yrittämisen aloittanut toimitusjohtaja on joutunut kantapään kautta oppimaan yrittämistä, mutta hänen mottonsa ”Olen liian fiksu antaakseni älyn nousta päähän” on vienyt miestä menestykseen. Ensi askeleet yrittäjänä Niklas otti NY – vuosi yrittäjänä toiminnan kautta.  Tällä hetkellä Autolle.com toimii 5 paikkakunnalla ja lisäksi hänellä on auton maahantuontiliike, korjaamo ja hän omistaa 5 rekkaa.

No, mitä siihen menestymiseen tarvitaan? Niklaksen mukaan halu oppia! Hänelle erään toimitusjohtajan sanat ovat olleet elämässä käänteen tekevät; ”Ethän sä koulussa tee mitään muita kuin ihtees varten” ja toinen elämän ohje ”Elä siitä, mihin aiot päästä”, eli mieti mitä tahdot ja kulje sitä kohti.

Jotta menestyt, sinulla tulee olla kolme A:ta kohdallaan: Asenne, ammattitaito, aloitteellisuus. Ammattitaidon ja aloitteellisuudenkin sinulle voi opettaa, mutta asenne tulee itseltä ja se on kaikkein tärkein.

Lopuksi Niklas kehotti muistamaan hymyn. Kun hymyillen kohtaat asiakkaat tai työtoverisi, luot miellyttävän ilmapiirin ympärillesi ja saavutat helpommin tavoitteesi.

NY – vuosi yrittäjänä

Tilaisuuden lopuksi Savon ammattiopiston opettaja Risto Räsänen kertoi NY-vuosi yrittäjänä toiminnasta innostaen opiskelijoita tarttumaan haasteeseen. Uskalla Yrittää!