Nuoret uusien liikeideoiden parissa ympäri vuorokauden

NY 24h - leiri on vuorokauden kestävä kokonaisuus, jonka aikana nuoret perustavat oman ideansa pohjalta kuvitteellisen yrityksen. NY 24h - leiri on suunnattu ammatilliselle toiselle asteelle ja lukiolaisille. Leirin aikana nuoret oppivat learning by doing fun - periaatteen avulla yrittäjyyttä oman idean toimiessa opetuksen tarinana. Leiri rakentuu rastitehtävistä, yhteisluennoista ja tietoiskuista. Leirillä luodaan liikeidea, jota kehitetään eteenpäin yhdessä asioista oppien ja ideoita työstäen sekä kehitetään esiintymistaitoja innostavassa ympäristössä.

Yrittäjyyden taitoja ja yhdessäoloa vuorokauden teholeirillä

NY 24h - leirin tavoitteena on saada oppilaat asettamaan tavoitteita ja ottamaan vastuuta sekä omasta että ryhmänsä toiminnasta. Leirillä sovellettava ryhmäoppiminen kehittää nuorten vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja sekä ongelmanratkaisukykyjä. Leiri auttaa nuoria ymmärtämään, että yrittäjämäistä toimintatapaa, taitoja ja ominaisuuksia tarvitaan kaikessa työssä ja työelämässä. NY 24h - leiri toteutetaan yhdessä leiriohjaajien kanssa.

Leiri opiskelijoiden suosiossa

Savon ammatti- ja aikuisopiston opettaja Risto Räsänen kertoo leirin olevan varsin suosittu. – Leirille haki 66 opiskelijaamme, joista valitsimme mukaan 33. Opiskelijat, jotka eivät mahtuneet mukaan nyt ovat valinnassa mukana seuraavan järjestettävän leirin yhteydessä.

NY 24h - leirille osallistuu varsin monipuolisesti eri alojen opiskelijoita. – Mukana on mm. liiketalouden, logistiikan sekä sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita, Räsänen kertoo.

Savon ammatti- ja aikuisopiston opettaja Risto A. Räsänen (vasemmalla) ja Savonia AMK:n 

Y-tiimistä Tuomas Tiainen työskentelivät NY 24 h - leirillä.

 

Voitto liikeideasta ”kansainvälinen päiväkoti”

Leirin aikana opiskelijat kehittelivät ryhmissä liikeideat, jotka raati arvioi. Tänä vuonna raatiin kuuluivat Eric Valta Data Group Oy:stä, Antti Haapakorva Talentree Oy:stä sekä Ilkka Hirvonen Savon ammatti- ja aikuisopistosta. Voiton vei liikeidea ”Kansainvälinen päiväkoti Neulatyyny Kuopion Neulamäkeen”.

Voittajajoukkueeseen Oranssiin kuuluivat opiskelijat Camilla Valta, Vivian Riekkinen, Leea Lehtimäki, Katri Lamminaho ja Jesse Karhu. Toiseksi tuli joukkue Violetti idealla ”Monitoimikeskus Tigis” ja kolmanneksi joukkue Vihreä idealla ”Tapahtuma ja viihdekeskus Megis”.

Teksti ja kuvat: Markku Penttilä