Nuori Yrittäjyys – ohjelma auttaa opiskelijoita yritystoiminnassa

Logistiikka-alan perustutkinnon keväällä suorittanut Santeri Lahti johtaa nykyään omaa yritystoimintaa ja työllistää itsensä Logistiikka Lahti yritystoimintansa kautta. – Valmistuin keväällä Savon ammatti- ja aikuisopistosta. Osana opintojani olin mukana Nuori Yrittäjyys –ohjelmassa, jossa opiskelijoilla on mahdollisuus perustaa oma NY-yritys, jonka avulla harjoitellaan yritystoimintaa opintojen aikana. Osallistuin myös valtakunnalliseen Uskalla Yrittää –kilpailuun, jossa olin Kuopion paras NY-yritys ja valtakunnallisestikin kymmenen parhaan joukossa, Lahti kertoo.

Turvallinen tapa kokeilla yritystoimintaa

Nuori Yrittäjyys – ohjelmat tukevat yrittäjyyskasvatusta osana koulutusalojen opetusta. Tavoitteena on saada nuoret tunnistamaan ja hyödyntämään omat kykynsä ja oppia tekemällä. Ohjelmat on tarkoitettu 7 – 25 –vuotiaille ja ne pitävät sisällään taloudenhallintaa tukevia ohjelmia, työelämätaitoja tukevia opintoja sekä nuorten yrittäjyyskasvatusta. – Nuori Yrittäjyys – ohjelmat tarjoavat turvallisen tavan kokeilla yritystoimintaa, Lahti toteaa.

Logistiikka-alan työpalveluja yrityksille

Santeri Lahti myy yrityksensä kautta työpalveluja logistiikka-alan yrityksille ja yksityisille ihmisille. – Olen tehnyt kaiken mahdollisimman helpoksi yrityksille. Valttinani on joustava toiminta. Kun yrityksellä on tarve työntekijälle, olen käytettävissä. Tällä hetkellä teen töitä Schenker Oy:n alihankkijana toimivalle Pohjois-Karjala Kuljetus Nevalainen Oy:lle. Toimitamme keittiökalusteita ja kodinkoneita sisäänkantona, Lahti kertoo.

Lahti kuvailee logistiikka-alan töitä varsin monipuoliseksi. – Opiskelija voi suuntautua hyvin monenlaisiin logistiikka-alan töihin. Omassa työssäni kuljetuksen osuus on vain noin 10 % työstä ja suurin osa työstä on kantamista, lastausta ja purkamista. Pidän käsillä tekemisestä ja työstäni.

Väylä avoinna yliopistoon

Lahti on aiemmin työskennellyt mm. Savon Kuljetus Oy:ssä. –  Oppilaitoksessa opin alan perusasiat ja pääsin hyvään alkuun. Osaaminen täydentyy kyllä työelämän myötä. Opiskelun aikana olin töissä mm. Savon Kuljetus Oy:n terminaalissa, jossa tein töitä muutamana yönä viikossa.

Tammikuussa Lahti matkaa armeijan harmaisiin, mutta muitakin tulevaisuuden suunnitelmia jo on. – Toisen asteen ammatillisen koulutuksen pohjalta pystyy hakeutuman myös yliopistoon. Itseäni kiinnostaa Kauppatieteellinen, jonne aion hakeutua.

HAE KOULUTUKSEEN

YRITTÄJYYSPOLKU

KATSO TÄSTÄ LOGISTIIKKA-ALAN KOULUTUKSET YHTEISHAUSSA 2018

KATSO TÄSTÄ KAIKKI JATKUVASSA HAUSSA OLEVAT AJONEUVO- JA KULJETUSTEKNIIKAN KOULUTUKSET

Koulutus tekee hyvää läpi elämän!