NY – mielekäs tapa oppia

Kaverukset Jesse Kallio ja Ville Tiihonen ovat tunteneet toisensa jo yläkoulun seiskalta. Molemmat päätyivät opiskelemaan liiketalouden kaksoistutkintoa ja tänä syksynä alkoi kaverusten toinen opiskeluvuosi.

– Ensimmäisen kerran kuultuna Ny-yrityksen perustaminen kuulosti tosi vaikealta. Kuitenkin opiskelun yhdistäminen harrastukseen ja kiinnostuksen kohteeseen houkutti kokeilemaan. Ilman Leena Laakso- Seppälän ehdotusta olisimme vieläkin laskemassa kuvitteellisen Mikon kukkaostoksia, Savon autofixin yrittäjät virnistävät.

–  Pari tuntia meni perustamiseen ja kaikki asiat ovat järjestyneet helposti. Lokakuun alusta perustettu Ny- yritys Savon autofixi vaihtoi viikon aikana yli 90 renkaat. Saimme asiakkaaksi muun muassa yhden kuljetusfirman, jonka renkaat vaihdoimme. Saimme paiskia tosissaan töitä, työpäivät venyivät vähintään kellon ympäri. Jouduimme jopa kieltäytymään noin 40- 50 renkaanvaihdosta. Tälle viikolle olisi vielä riittänyt töitä, mutta koeviikko pitää hoitaa kunnialla- teemme tätä opiskelun ohessa. Toimintamme perustuu siihen, että renkaat vaihdetaan asiakkaan pihassa. Tavoitteenamme ovat pysyvät asiakkaat. Jatkossa tarjoamme huoltoja autoille; jarrut, tulpat öljyt ja onnistuupa jopa takaiskarin vaihto, Ny- yrittäjät kertovat.

Palvelu tavoitti asiakkaat facebookissa, ajoitus oli sopiva ja julkaisut tavoitti hetkessä tuhansia ihmisiä. Yrittäjät itse suunnittelivat kilpailut ja markkinoinnin.

– Olemme huomanneet, että meille on kehittynyt pientä bisnesvaistoa. Mietimme mitä voisi parantaa yrityksissä ja millä voi ansaita. Tekemällä oppiminen sopii meille ja tämä on todella mielekäs tapa opiskella. Ny- yrittäjyys on tapa suorittaa 15 osaamispistettä. Yrittäjyys ei ole pois suljettu vaihtoehto valmistumisen jälkeen. Sopiva työmäärällä Ny- yrittäminen on tapa kerätä ensi kesäksi rahaa, Jesse ja Ville kertovat.

Tutustu Savon autofixiin facebookissa

 

Kiinnostuitko opiskelusta?
Yhteishaku 20.2-13.3.2018 - lue lisää ja hae opiskelemaan
Katso kaikki Savon ammattiopiston koulutukset  TÄÄLTÄ

 

Lisätietoja Ny- yrittäjyydestä: