Nyt Varkauden kampukselta kokiksi tai tarjoilijaksi - Ravintola-ala kaipaa lisää työntekijöitä ja koko maassa on kokkipula

Keittiömestari, restonomi ja Savon ammattiopiston ammatillinen opettaja Annikki Leinonen kertoi Varkauden talousalueella olevan tällä hetkellä paljon ravintola- ja catering-alan työpaikkoja ja hyvät työllistymismahdollisuudet.   

Elokuussa Varkaudessa alkava Ravintola- ja catering-alan perustutkinto toteutetaan uudistetun opetussuunnitelman mukaan. Koulutus kestää 2-3 vuotta ja opiskelijat saavat henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) ja aiemmin hankittu osaaminen tunnistetaan. Uudistettu opetussuunnitelma sisältää useita mielenkiintoisia asioita, kuten luonnontuotteiden ja 3D:n tekniikan hyödyntämisen ravitsemispalveluissa, vähittäiskaupan palvelutiskillä toimimisen, ravitsemispalveluiden tuotteistamisen ja katu- ja pikaruokapalvelut ent. pikaruokapalvelut.  Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa, ks. lisää tästä.  

 Varkauden talousalueella kokeilla ja tarjoilijoilla hyvä työtilanne! 

Vapaaherrattaren virkaan syksyllä heittäytyvällä opettaja Annikki Leinosella on tiedossa, että alan ammattilaisille on omalla paikkakunnalla hyvin töitä.  – Nyt ei tarvitse lähteä kauemmas koulutuksen ja työn vuoksi, opiskelijoille on hyvin työssäoppimispaikkoja ja tekijöistä alkaa olla pula. Tämä on ala, josta saa hyötyä arkielämäänkin esim. juhlien tekemiseen. Aktiivisille itseohjautuville tekijöille työllistymisaste on korkea.  

 Kiitokset  

-Olen saanut olla työurani aikana monessa mukana ja saanut aivan ihania muistoja opiskelijoistamme. Myös monet yhteistyökumppanit matkailu-  ja ravitsemisalalla ovat tulleet vuosien saatossa tutuksi, Leinonen kertoo. Hän on saanut myös tunnustusta vuosien ajan jatkuneesta toiminnasta Savon keittiömestareissa ja alan tekemisestä tunnetuksi. Helmikuussa hänelle luovutettiin Suomen keittiömestarien Gordon Bleu d`Or-käädyt ja kunniakirja ammattikunnan eteen tehdystä aktiivisesta työstä. – Haluankin tässä yhteydessä kiittää lämpimästi yhteistyöstä kaikkia työelämän edustajia, mukavia työkavereita ja vuosien aikana opettamiani opiskelijoita. Nyt vetovastuu siirtyy seuraajille ja alkavaan ryhmään toivotaan enempi opiskelijoita. Tämä ala kaipaa lisää osaavia työntekijöitä! 

kuva alla: opettaja Annikki Leinonen 

  Annikin siirryttyä vapaaherrattareksi koulutusta jatkaa syksyllä opettaja Sirpa Savolainen (kuva alla: Sirpa Savolainen vasemmalla, keskellä koulutuspäällikkö Hannele Auvinen, oikealla opettaja Annikki Leinonen).

Lisätietoja koulutuksesta: Koulutuspäällikkö Hannele Auvinen, p. 044 785 8012 
Sähköposti: etunimi.sukunimi@sakky.fi 

Lisätietoja oppisopimuksesta:  Tutkinnon tai tutkinnon osia voi suorittaa myös oppisopimuksella (edellyttää työpaikkaa). 
- Jaana Kukkonen, p. 044 785 3064 
- Päivi Savolainen, p. 044 785 3070 
- Kirsi Tikkunen, p. 044 785 8753 

Lisätietoja hakemisesta:  
opinto-ohjaaja, Anna Maija Kortelainen p. 044 785 8204   
sähköposti: annamaija.kortelainen@sakky.fi 

1.8.2018 opinto-ohjaaja Johanna Nurmi p. 044 785 8013 
sähköposti: johanna.nurmi@sakky.fi 

Tutkinnon muodostuminen: 
Ravintola- ja catering-alalla tuotetaan ravitsemis-, kokous- ja juhlapalveluja. Ravintola- ja catering-alan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osp. Ravintola- ja catering-alan perustutkinto sisältää kaksi osaamisalaa: Asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija ja Ruokapalvelun osaamisala, kokki'

Työtehtävät ovat ruoanvalmistus-, tarjoilu- ja asiakaspalvelutehtäviä. Alalla toimiminen vaatii joustavuutta, innostusta, hyviä kädentaitoja sekä halua tulla toimeen erilaisten asiakkaiden kanssa. Hyvät työllistymis- ja etenemismahdollisuudet sekä kansainvälisyys ovat alan etuja.  Koulutuksen kesto: 2-3 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan. Aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan.