Oivaltavaa osaamista- Syksy2019

Teknologiateollisuus on valtakunnallisesti suurin työllistäjä! Tekniikan ammattilaisia tarvitaan valmistamaan suomalaisia menestystuotteita. Näitä tuotteita ovat mm. kaivos- ja maanrakennuskoneet, metsä- ja maatalouskoneet, paperikoneet tai vaikka risteilyalukset. Myös monien arkielämän tuotteiden valmistamiseen alan ammattilaisia tarvitaan. Tuttuina esimerkkeinä voidaan mainita mopot, polkupyörät, kodinkoneet, tietokoneet, autot jne. Kone- ja tuotantotekniikka alana tarjoaa monipuolisia työmahdollisuuksia Pohjois-Savossa. Alan suurimpia työllistäjiä ovat Ponsse, Normet, Junttan, Hydroline, Gebwell, Sumitomo ja monet muut maineikkaat yritykset.

Savon ammattiopistossa kone-ja tuotantotekniikan opiskelu sisältää paljon tekemistä ja mielenkiintoisia projektitöitä. Koneet, ohjelmistot ja opetus on nykyaikaista. Opiskelijat pääsevät harjoittelemaan mm. kokoonpanotöitä, korjausta ja huoltoa, osavalmistusta robotein ja ohjelmoitavin työstökonein. Lisäksi opetellaan tulkitsemaan erilaisia teknisiä piirustuksia ja –kaavioita sekä tekemään myös hydrauliikka- ja pneumatiikkakytkentöjä.

Syksyn2019 aikana yläkouluilla on tilaisuus nähdä ja kokea millaisten asioiden parissa kone-ja tuotantotekniikka-alalla työskennellään

Syksyllä Kuopion aluella kierrämme yläkoulujen teknisen työn tunneilla ja järjestämme erilaisia toiminnallisia ja osittain virtuaalisia työpajoja. Oppilaat pääsevät rasteilla kokeilemaan alaan liittyviä työtehtäviä mm. tietokoneavusteista 3D -suunnittelua, työstökoneen ohjelmointia, robotin käyttöä, koneenosien kokoonpanoa jne. 

Syksyn tapahtumat Kuopiossa - Tervetuloa tekniikan pariin!

Syys- joulukuu yläkoulukierros

Tutkijoiden yö Matkuksessa 27.9.2019  http://www.uef.fi/web/tiedetapahtuma 

Teknologiatiistai Kuopiossa 26.11.2019  ( Yläkoululaisten päivävierailut koulupäivän aikana)
Tulevaisuuden tekijäksi teknologiassa yläkoululaiset! Ohjelmassa mm. tehdaskierros Junttanilla, opiskelumahdollisuuksia ja uratarinoita ammatinvalinnan tueksi.
Vierailijoita mukaan mahtuu 200 ensin ilmoittautunutta yläkoululaista
Klo 8.45 Junttan* Klo 10.30 Junttan* Klo 12.00 Junttan* Klo 12.30 Junttan*
*muutokset aikatauluun pidätetään. Aikataulu voi tarkentua syksyn aikana. Ilmoittautumiset 31.10.2019 mennessä. www.sakky.fi/teknologiatiistai
Kuljetukset ryhmille järjestetään.

Teknologiatiistai Kuopiossa 26.11.2019  #tyttöjentekno (Iltatilaisuus klo 17.00-19.00 lukiolaiset, ammatinvaihtajat ja muut kiinnostuneet!)
Ohjelmassa mm. tehdaskierros Junttanilla, opiskelumahdollisuuksia ja uratarinoita ammatinvalinnan tueksi.
Vierailijoita mukaan mahtuu 100 ensin ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset 31.10.2019 mennessä. www.sakky.fi/tyttojentekno

Tulevaisuuden tekijäksi teknologiassa, hae sinäkin jatkuvassa haussa TÄÄLLÄ 

 

Kaipaatko lisätietoja, ole rohkeasti yhteydessä

Valmistavan teollisuuden kilpailukyvyn ja kasvun varmistamisen kehittämishanke (VALTEK)
Hankkeen avulla edesautetaan Pohjois-Savolaisen teollisuuden pysymistä mukana globaalissa kilpailussa ja varmistetaan toiminnan edellytykset maakunnassa.

Lue lisää: http://valtekhanke.fi/valtek 

Savon koulutuskuntayhtymä, Savonia-ammattikorkeakoulu Oy ja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä ovat saaneet rahoituksen ESR – osarahoitteiseen valmistavan teollisuuden kilpailukyvyn ja kasvun varmistaminen kehittämishankkeeseen (Valtek), hankkeen päärahoittaja on Etelä-Savon ELY-keskus.