Onko yrityksessänne kuorma-autoksi rekisteröityä autoa?

Kuljettajan ammattipätevyys

Hyvä työnantaja tai työnantajan edustaja. Onko Teillä yrityksessänne kuorma-autoksi rekisteröityä autoa? Olethan tietoinen kuljettajan ammattipätevyyden vaatimuksesta. Ammattipätevyys on vaadittu kaikilta kuljettajilta henkilöliikenteessä 10.9.2013 ja tavaraliikenteessä 10.9.2014 alkaen.

Ammattipätevyyttä vaaditaan seuraavissa ajokorttiluokissa:

•                     henkilöliikenne; D1, D1 + E, D tai D + E

•                     tavaraliikenne; C1, C1 + E, C tai C + E

Tavoitteena on tuottaa turvallisempia, ympäristöystävällisempiä ja laadukkaampia kuljetuksia.

Ammattipätevyyden tarkoitus on lisätä autonkuljettajien ammatillisia valmiuksia ja näin parantaa liikenteen ja kuljetusten turvallisuutta sekä kuljettajien edellytyksiä tehtävien hoitamiseen.

 

koulutusvaatimus ja laajuus

Ammattipätevyyden voi pitää voimassa molempiin luokkiin suorittamalla 35 tunnin jatkokoulutuksen viiden vuoden aikana 7 tunnin jaksoissa, ja se voi koostua teoriaopetuksesta, ajo-opetuksesta tai molemmista direktiivin mukaisissa oppiaineissa. Raskaan kaluston ennakoivan ajon koulutus on pakollinen (7 h).

 

Katso koulutuskalenteri ja ilmoittaudu mukaan: www.kuljettajaopetus.fi/sakky

Koulutuspaikka: Savon ammatti- ja aikuisopisto, Kolmisopentie 7, Kuopio.

Arto Kärkkäinen arto.karkkainen@sakky.fi, p. 044 785 3484

ps. Muistithan että: Työnantaja vastaa, että ajoneuvon tai ajoneuvoyhdistelmän saa luovuttaa kuljetettavaksi vain sellaiselle henkilölle, jolla ammattipätevyys on voimassa ja se on todettu ammattipätevyyskortista tai ajokortista.

Päivitä ammattipätevyytesi jatkokoulutuksella, ilmoittaudu koulutukseen, alla olevasta linkistä pääset ajantasaiseen koulutukalenteriin ja ilmoittautumaan koulutuksiin.