Onnistunut rekrytointi palkitsee

24.10.2018 -

kuvassa vasemmalta Hydroline Oy:n maalaamon työnjohtaja Mikko Salolahti ja opiskelija Edelbis Marcilli Sarria.

Rakennusmies. Puuseppä. Maalari. On välitön vastaus unelma-ammatista Savon ammattiopiston opiskelijalta Edelbis Marcilli Sarrialta kysyttäessä. Lieneekö kohtalo, joka puuttui ja Edelbis aloitti teollisen pintakäsittelyn opiskelun ja tykkää alasta.  – Tykkään maalata, tykkään tehdä töitä ja siitä, että töissä on koko ajan tekemistä, hehkuttaa Edelbis.

Teollisista pintakäsittelijöitä pula työpaikoilla

Kun kuopiolaisen Hydroline Oy:n tekijäpula kärjistyi viime keväänä, maalaamon työnjohtaja Mikko Salolahti soitti Savon ammattiopiston opettaja Hannu Leinoselle ja kyseli osaajaa työssäoppimisjaksolle. Hannulla oli heti heittää ässä hihasta ja niin lähdettiin ensin yhdessä tutustumaan työpaikkaan. Kevään aikana Hydrolinen väki vakuuttui Edelbiksen osaamisesta, asenteesta ja ennen kaikkea kyvystä oppia ja kesäksi tehtiinkin oppisopimus. – Tieto menee nopeasti perille ja vanhempien työntekijöiden opit omaksutaan helposti. En ole nähnyt työaikana kertaakaan puhelinta kädessä, mikä on virkistävä poikkeus ja kertoo paljon asenteesta työhön, työnjohtaja tiivistää.

Ensimmäinen mielikuva teollisesta pintakäsittelystä ja teollisesta työstä on luultavasti kaukana todellisuudesta. Työ on yllättävän herkkää ja haastavaa, sitä mielikuvaa mieluusti sekä koulu, että työnantajat ovat muuttamassa. – Kyse on kädentaitoammatista ja käsi-silmäkoordinaatio on tärkein ominaisuus alalla. Sitäkin voi oppia, mutta parhailla maalareilla se on luonnostaan, Hannu kertoo.

– Kyllähän Edelbis kyntensä näytti jo koululla. Rohkeus tekemiseen on kasvanut ja tunnollinen tekijä, jonka kiinnostus ja motivaatio ihan suunnattomat, niillä pääsee jo pitkälle. Koulutamme opiskelijoita varmasti Suomen parhaissa tiloissa ja yksikkömme on pieni ja kodikas, teemme myös yhteistyötä läheisten yritysten kanssa ja opiskelijat oppivat työelämän pelisääntöjä jo koululla. Eihän ensimmäisen vuoden jälkeen vielä valmis maalari ole, mutta osaamispankissa on hyvin pääomaa, jota työpaikoilla arvostetaan. Hannu kertoo.

Perusasiat opitaan koulussa

– Oppisopimus on mahdollisuus näyttää työnantajalle omat taidot ja väylä työllistymiseen. Opiskelija, joka näyttää tutkinnon osan aikana osaamisensa, on helppo palkata töihin. Oppisopimusta voisikin tavallaan kutsua cv:ksi, työnantaja vaan pystyy itse näkemään osaamisen käytännössä ja palkkaamaan osaajia, Hannu tiivistää.

Elokuussa Edelbis palasi hetkeksi kouluun ja nyt opiskelua on jatkettu oppisopimuksella. Vielä uupuvan tutkinnonosan, jauhemaalauksen suoritus hoituu J-Metallikalusteella, Kuopiossa.

Ikään kuin joululahjana, valmistuu Edelbis juuri joulun alla ja työt Hydrolinellä jatkuvat vakituisen työsopimuksen merkeissä.

– Paras palkinto ja kiitos omasta työstä on opiskelijan työllistyminen, nähdä se ilme: onni ja tyytyväisyys mieleisestä työpaikasta. Nykyään se on sääntö, eikä poikkeus, sillä kaikki valmistuneet työllistyvät ja näin vaikutamme omalta osaltamme alan työllisyystilanteeseen alueella, Hannu iloitsee.

 

Kiinnostuitko alasta, joka työllistää? Tutustu ja hae tästä

Jatkuva haku. Katso kaikki koulutukset täältä

Jos haluat tietää lisää, vastaamme mielellämme kysymyksiin. Otathan rohkeasti yhteyttä!

 

Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Leinonen Hannu
opettaja
teollinen pintakäsittely
Haapamäentie 1
70900 Toivala
Yhteystiedolla ei ole omaa kuvaa
Leinonen Hannu
opettaja
teollinen pintakäsittely
Haapamäentie 1
70900 Toivala

Samalta kirjoittajalta

Varmuutta johtamiseen

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto auttaa kasvattamaan omaa varmuutta johtajana ja kehittämään vahvasti yrityksen toimintaa

16.6.2020

Tuoreimmat