OPISKELIJATÖIHIN.FI – Auttaa opiskelijan töihin!

Vuonna 2013 avattu opiskelijatöihin.fi –palvelu on uudistunut ja toimii nyt sekä Pohjois-Savon että Pohjois-Karjalan alueilla. Palvelu on tarkoitettu ammatillisessa koulutuksessa sekä ammattikorkeakoulu-opiskelijoille oleville opiskelijoille. Palvelussa mukana olevat oppilaitokset ovat  Savon ammatti- ja aikuisopiston lisäksi Karelia-ammattikorkeakoulu, Savonia-ammattikorkeakoulu sekä Ylä-Savon ammattiopisto. Työnhakupalvelua ovat tukemassa Kuopion alueen kauppakamari, Pohjois-Karjalan kauppakamari sekä Savon Yrittäjät. Palvelusta vastaa Opiskelijan Itä-Suomi ry.

Opiskelijatöihin.fi välittää työnantajien opiskelijoille tarjoamia harjoittelu- ja työssä-oppimispaikkoja, opinnäytetyöaiheita, projekti-, kesä- sekä osa-aikatöitä. Lisäksi opiskelijat pystyvät jättämään palveluun työnhakuprofiilin, jolloin työnantajat voivat ottaa palvelun kautta suoraan yhteyttä opiskelijoihin. Opiskelija saa aina viestin työnantajan yhteydenotosta omaan sähköpostiin. Tämän jälkeen opiskelija ja työnantaja voivat sopia keskenään jatkotoimenpiteistä.

Työnhakuprofiilin lisääminen onnistuu palveluun ilman erillistä kirjautumista, ainoastaan tietojen päivittämistä varten tarvitset palveluun käyttäjätunnuksen ja salasanan. Työnhakuprofiiliin kannattaa aina päivittää ajankohtainen työnhakutarve. Alkusyksystä saattaa olla tarve esim. ilta- tai viikonlopputöille ja vuoden vaihteen jälkeen kannattaa työnhakuun lisätä kesätyöt. Työnhakuprofiili on voimassa 3 kuukautta kerrallaan ja sen voi käydä jatkamassa aina työnhakutarpeen mukaan.

Työnhakuprofiilin tekemiseen kannattaa uhrata vähän aikaa. Profiilissa kannattaa tuoda oma osaaminen esille vaikka se ei kohdistuisikaan opiskeltavaan alaan. Työnantajat osaavat aistivat hakemuksista innostuksen, minkä olet profiiliin hyvin muotoillut. Tätä kautta sinulle saattaa avautua mahdollisuus saada tulevaisuuden unelmatyöpaikka.

Palvelun markkinointiin ovat sitoutuneet myös yrittäjäjärjestöt. Järjestöt näkevät, että opiskelijan on tärkeää löytää sopivat kontaktit alueen yrityksiin jo opiskeluaikana. – Maakunnan tulevaisuuden kannalta on keskeistä, että alueen yritykset löytävät riittävästi osaavaa työvoimaa. Yhtä lailla valmistuvien nuorten tulee löytää täältä nopeasti töitä, jotta he jäävät töihin Pohjois-Savoon. Tavoitteena on, että tämä elinkeinoelämän toiveesta syntynyt palvelu helpottaa työnantajien ja nuorten kohtaamista, Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Silja Huhtiniemi toteaa.                                       

Palvelua markkinoidaan myös muita kanavia pitkin alueen työnantajille. Palvelu on juuri avattu, joten palvelu ei ole vielä aktiivisimmillaan vaan työnantajien ilmoituksia tulee sinne vähitellen. Työnantajat eivät välttämättä aina halua kaikkia avoimia paikkoja julkisesti näkyville ja saattavat ohjata palvelun kautta viestin esim. vain kriteerit täyttäville palvelussa oleville opiskelijoille. Siksi on tärkeää, että työnhakuprofiilisi on palvelussa ja se on ajantasainen.

Joten aktivoidu nyt ja käy lisäämässä oma työnhakuprofiilisi opiskelijatöihin.fi palveluun. Seuraa opiskelijatöihin.fi  Facebookissa, jolloin saat työnantajien ilmoituksia myös sitä kautta.

Lisätietoja:
Jari Smolander
puheenjohtaja, Opiskelijan Itä-Suomi ry
044 7855069
info(ät)opiskelijatoihin.fi