Opiskelu virkistää omaa johtamistyötä

Istekki Oy:n käyttöpalveluiden kehityspäällikkönä työskentelevä Juha Kauppinen aloitti Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon (JYET) suorittamisen Savon ammattiopistossa keväällä 2019. Kokenut ihmisten ja asioiden johtaja saa opiskelemisesta virkistystä ja uusia ajattelu- ja toteutusmalleja omaan työhönsä.

Opiskelija Kauppisella on työelämässä monipuolinen asiantuntija- ja johtotehtävien tausta. Hän on toiminut muun muassa kouluttajana Puolustusvoimilla sekä teleoperaattorimaailmassa erilaisissa ict-alan tehtävissä projektipäällikkönä ja -johtajana. Lisäksi kokemusta löytyy omasta yrityksestä. Vahvuudekseen Kauppinen kertoo kaikenlaisen ihmisten kanssa tekemisissä olemisen ja hankkeiden sekä projektien johtotehtävät.

Juha Kauppinen työskentelee jo toista kertaa Istekillä. Aiemmin pestinä oli tietoliikennepäällikkö ja nyt viimeiset kaksi vuotta hän on toiminut käyttöpalveluiden kehityspäällikkönä. Käyttöpalveluiden osaston päävastuualueena on asiakkaiden varsinaisen työn mahdollistavan tietoteknisen ympäristön ylläpito ja kehittäminen. Vastuualueelle kuuluvat muun muassa konesalit, lähituki, tietoliikenne ja tietoturvallisuus. Rooli vie kuitenkin yli osastorajojen yhteistyön kehittämisen merkeissä.

Tutkinto suoritetaan työn ohessa

”Lähipäivien määrä opiskelussa on vähän yllättänyt, sillä niitä kuuluu tutkintoon paljon. Tutkinto työllistää lähipäivineen ehkä enemmän kuin alussa odotti ja on selkeästi laajempi kuin entinen JET”, toteaa Kauppinen. Hän ei kuitenkaan missään nimessä koe, että olisi istunut koulutuspäivissä turhaan, ne ovat olleet täysin odotusten mukaisia ja kiinnostavia. Paikalla olemisen lisäksi jokaista lähipäivää edeltää etukäteistehtävä ja päivän jälkeen on vielä suoritettava jälkitehtävä. Ne kannattaa Kauppisen mukaan tehdä pois heti, että eivät jää roikkumaan ja opinnot etenevät aikataulussa.

”Tehokkuuden kannalta kannattaa järjestellä omat työt niin, että voi olla lähipäivissä läsnä. On hienoa, että työnantaja tukee kouluttautumista ja sitä voi suorittaa pääsääntöisesti työajalla. Jos koulutusta olisi pelkästään iltaisin tai muulla vapaa-ajalla, olisi tuskin tullut lähdettyä mukaan”, kertoo Kauppinen. 

Oman osaamisen päivittäminen palvelee niin työnantajaa kuin opiskelijaakin

Kauppinen halusi lähteä opiskelemaan JYET:iä, sillä tutkinto sopii tässä vaiheessa hienosti hänen omaan henkilökohtaiseen urakehitykseensä. Jokaisen johtajan on syytä päivittää osaamistaan välillä myös koulunpenkin kautta. Kymmenen kuukauden opiskelun perusteella Kauppinen on kokenut, että lähipäivien anti tukee hyvin vahvasti omaa osaamista ja käsitystä johtamiseen. Lisäksi koulutuksesta on saanut mielenvirkistystä ja uusia ajattelu- ja toteutusmalleja omaan työhön. Verkostoituminen ja lähipäivien keskustelut muiden johtotehtävissä työskentelevien kanssa ovat hieno lisä kokonaisuuteen. Monipuoliset ryhmätyöt ja -keskustelut tekevät lähipäivistä kiinnostavia.

”Kehität itseäsi vastaamaan vielä paremmin työnantajan vaatimuksiin ja tarpeisiin ja samalla kehität myös omaa henkilökohtaista osaamistasi ja saat hyvän merkinnän CV:hen”, kehuu Kauppinen JYET:in hyötyjä.

”Osaajien Istekki on yksi Istekin strategisista linjauksista. Asiakkaat vaativat Istekin työntekijöiltä riittävää osaamista ja pystymistä kriittisten terveydenhuollon palvelujen tuottamiseen. Työntekijöiden on vaalittava omaa ammattitaitoaan jatkuvasti ja hankittava tarvittavat sertifioinnit todistaakseen osaamistaan”, kertoo Kauppinen. Istekki tukee henkilöstön kouluttautumista ja käyttää paljon Savon ammattiopiston koulutus- ja valmennuspalveluja. Ne ovat Istekille sopivia ja tarpeellisia.

Kauppinen kertoo, että omat opiskelut jatkuvat helmikuun alussa ja tavoitteena olisi saada ne päätökseen ennen kesälomaa. Tarkkaa aikataulua ei kuitenkaan ole, omien työtehtävien suorittaminen tulee tietenkin prioriteettina ensin. Arki tasapainottuu työn ja opintojen välissä mukavasti kuntoillessa, maastopyöräillen ja juniorijalkapalloilun parissa; Kauppinen on mukana aktiivisesti Kuopion palloseuran E11 juniorijoukkueen valmennustiimissä.

 

ISTEKKI PÄHKINÄNKUORESSA:
Informaatio- sekä terveyden ja hyvinvoinnin teknologian palveluja tuottava Istekki Oy työllistää tällä hetkellä yli 600 työntekijää Kuopiossa, Tampereella ja Jyväskylässä. Istekki on julkisomisteinen yhtiö, joka tarjoaa icmt-alan palveluja pääasiassa omille asiakasomistajilleen. Pääomistajat ja konserniosakkaat ovat Kuopion kaupunki, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

 

Lisätietoja koulutuksesta:

www.sakky.fi/johtaminen

Heikkinen Mauri

Heikkinen Mauri
kouluttaja, tutkintovastaava, liiketoiminnan erikoisammattitutkinto
+358447858642

Piippo Jaana

Piippo Jaana
kouluttaja, tutkintovastaava, johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto
+358447858653