Oppilaitos mukana kehittämässä uutta PRO Vastuullisuus palkintoa

PRO on tunnustuspalkinto horeca-alan ammattilaisille. Palkinnot jaetaan PRO-gaalassa vuosittain 12 eri sarjassa, joissa huomioidaan eri tehtäväalueet, vastuut ja ammattinimikkeet.

Savon koulutuskuntayhtymän EkoCentria on ehdottanut uutta Vastuullisuus PRO -palkintoa ja määritellyt sille valintakriteerit. Nyt PRO 2016 -gaalassa kyseinen palkinto jaetaan ensimmäistä kertaa. Vastuullisuuspalkinto on uusi tunnustuspalkinto, joka myönnetään henkilölle tai toimijalle, joka aidosti edistää vastuullista toimintaa. Palkinnon saaja on ravintola-alalla tai ruokateollisuudessa toimiva taho, joka tunnetaan eettisyyden, ekologisuuden, kestävyyden sekä puhtauden puolestapuhujana ja edistäjänä.

Tänä vuonna PRO Gaala huomioi kaikissa palkintosarjoissaan ekologisuuden, kestävyyden ja luomun käyttöä ja EkoCentrian asiantuntijat pääsevät vaikuttamaan näihin valintakriteereihin. Tämän lisäksi Savon koulutuskuntayhtymä on jakamassa PRO Opettaja-sarjan palkintoa. Mukana yhteistyössä on Urtekram Suomi.

Savon koulutuskuntayhtymän pääseminen tähän vaikuttaja-asemaan on edellyttänyt vuosien erityisosaamisen kartuttamista ja kehittämistä. Osaamista on hankittu taloon systemaattisesti useiden poikkeuksellisen hyvin onnistuneiden EkoCentrian koordinoimien hankkeiden avulla.

”Tärkeimpiä EkoCentrian hankkeita ovat olleet Portaat luomuun -ohjelma, Lähisopas, Kestävät hankinnat -hanke ja Ekoruokakone. Muun muassa näiden hankkeiden avulla olemme kehittäneet osaamistamme erityisesti ammattikeittiöiden luomu- ja lähiruokahankinnoista ja kilpailutuksista” EkoCentrian projektipäällikkö Anu Arolaakso kertoo.

”Asiantuntijuuden myötä olemme päässeet vaikuttamaan ja kommentoimaan myös kansallisen hallitusohjelman lähi- ja luomuruokaan liittyviä ohjeistuksia ammattikeittiöille. Olemme saavuttaneet kansallisen asiantuntija-aseman, meitä kuunnellaan päätöksiä tehtäessä ja meiltä pyydetään apua”, Arolaakso jatkaa tyytyväisenä.

PRO-gaalan järjestää Aromi-lehti.  Gaala järjestetään 28.1.2016 Helsingin Wanhassa Satamassa ja paikalle saapuu arvioilta 600 horeca-alan ammattilaista ja vaikuttajaa ministeritasoltakin. Savon koulutuskuntayhtymä on Pro 2016 yhteistyökumppani. Yhteistyö tarjoaa koulutuskuntayhtymälle huomattavan näkyvyyden alan vaikuttajien keskuudessa.

Näkyvyyttä on jo saatu kesäkuun Aromi-lehdessä ja vielä laajemmin 1.9. julkaistussa lehdessä – pitkän jutun voit lukea Aromilehdestä, linkin takaa löytyy pieni tiedote asiasta: http://email.uutiskirjepalvelu.fi/t/r-E766F3FEEED3BFDC2540EF23F30FEDED

PRO-palkintojen saajia voivat ehdottaa työkaverit, tuttavat, yhteistyökumppanit, esimiehet ja asiakkaat osoitteessa: http://propalkinnot.fi/

 

Lisätietoja Savon koulutuskuntayhtymän EkoCentriasta ja edellä mainituista hankkeista:

EkoCentria: www.ekocentria.fi

Portaat luomuun: www.portaatluomuun.fi

Ekoruokakone:  www.ekoruokakone.fi

Lähisopas: www.lahisopas.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teksti ja kuva

Toimittaja Tuomas Kylänpää
Yhteiset palvelut, Myynti- ja markkinointipalvelut
Savon koulutuskuntayhtymä
Puh. +358 44 785 8747
tuomas.kylanpaa@sakky.fi

www.sakky.fi