Oppimista ei ole peruttu

Suomi on tällä hetkellä poikkeusoloissa koronaviruksen vuoksi, myös Savon ammattiopiston lähiopetus on keskeytetty ja tilat suljettu. Savon ammattiopisto siirtyi etäopetukseen 19.3.2020.

Savon ammattiopistossa sähkö- ja ict-aloilla opintonsa aloitti poikkeusoloista huolimatta lähes 40 uutta opiskelijaa.

Sähkö- ja automaation perustutkinnon aloitti 22 opiskelijaa, ja tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinnon 16 opiskelijaa. Opinnot alkoivat viikolla 13.
Kaikki opinnot järjestyvät sähköisissä oppimisympäristöissä myös opiskelun alkuvaiheessa: luennot ovat Teamsissa ja tehtävät ja materiaalit löytyvät Moodlesta.

Sähköisten materiaalien käytössä oltiin jo hyvässä valmiudessa eikä ole juurikaan väliä, onko opiskelija etäyhdeyden välityksellä vai läsnä oppitunnilla.

Opintojen aloittaminen on onnistunut mainiosti etänä. Opintojen alussa tehtävät henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelmat on tehty Teamsiä hyödyntäen.  
- Opiskelijat olleet motivoituneita opiskeluun ja kaikki ovat olleet ajallaan paikalla. Etäopetusta ei ole nähty ongelmana, ja opiskelijat odottavat innokkaina opetusta, kertoo tutoropettaja Marko Miettinen.

- Kompromisseja ei opetuksessa ole jouduttu tekemään, kun valmius oli niin hyvä. Ohjelmien asennukset voidaan tehdä etänä, ainoastaan tietokoneen kasaamisia opetellaan, kun päästään lähiopetukseen palaamaan.
Haastavinta tilanteessa on opetuksen suunnittelu; lähinnä se, että opiskelijalla on riittävästi järkevää tekemistä kahdeksan tunnin ajaksi. Siihen joutuu nyt erityisesti panostamaan, mutta tästä tilanteesta jää varmasti hyviä oppeja käyttöön tulevaisuutta varten, Miettinen jatkaa.

 

- Opiskelijoilla on lukujärjestys, jonka mukaan opinnot etenevät. Sisällöt olemme valinneet siten, että ne on mahdollista suorittaa etänä ja opiskelijoilla on päivä ja viikkokohtaisia tavoitteita, joita seurataan ja ohjataan, toteaa koulutuspäällikkö Marko Haataja.

 

Savon ammattiopistoon voit hakea opiskelemaan jatkuvan haun kautta. Tutustu alkaviin koulutuksiin osoitteessa www.sakky.fi/jatkuvahaku

Mikäli sinulla on kysyttävää, katso yhteystiedot TÄSTÄ

 

Opiskelun ohjauspalvelut

Opiskelun ohjauspalvelut
Avoinna arkisin klo 11.30-15.00
Puhelut +358172143100, WhatsApp +358447853079