Ravintoloiden uudet työasut tukevat kestävän kehityksen visiota

Savon koulutuskuntayhtymän ravintolat ovat ottaneet käyttöön uudet työvaatteet, jotka tukevat raaka-aine- ja tuotantoperusteisesti Sakkyn kestävän tulevaisuuden tekijän visiota. Vaatteet on suunnitellut ja valmistanut lohjalainen perheyritys E. Laiho Oy.

Laiho valmistaa hyvän olon työvaatteita laadukkaista raaka-aineista. Vaatteet suunnitellaan kestäviksi ja ne valmistetaan ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittaen ja sosiaalisen vastuun periaatteita kunnioittaen. Valmistuksessa käytetään ainoastaan ympäristöystävällisiä Euroopan alueella valmistettuja kankaita, jotka hankitaan vastuullisiksi todetuilta yhteistyökumppaneilta.

Tuotannon lisäksi yritys kehittää myös oman talon ympäristövastuullisuutta. Lohjalla sijaitsevan tehtaan leikkaamon leikkureiden tuottama energia hyödynnetäänlämmön talteenottojärjestelmän kautta, lisäksi raaka-aineiden ylijäämät pyritään pitämään mahdollisimman pieninä. Talon kaikki 20 työntekijää ovat sitoutuneet ympäristövastuullisuuden toteuttamiseen jokapäiväisessä työssään.

Presidentinkadun ravintolan henkilökunnan mielestä uusi vaatetus on edustava ja antaa ammattimaisen mielikuvan. Materiaalia kehutaan, kankaat ovat joustavia ja mukavia päällä eivätkä hiosta keittiön kuumissakaan tilanteissa. Lisäksi on hienoa, että ei tarvitse altistua turhille kemikaaleille työasuun pukeutuessaan – kaikilla Laihon kankailla on Öko-Tex Standardi 100:n mukainen tuoteturvallisuusmerkki, joka kertoo ympäristöystävällisten ja käyttäjilleen turvallisten materiaalien valinnasta.