Savon ammatti - ja aikuisopistolle tunnustusta hitsaustekniikan opetuksesta

Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys SHY ry on valinnut Savon ammatti - ja aikuisopiston vuoden 2016 hitsauskouluttajaksi Suomessa. Tunnustus julkistettiin 15.3.2016 Tampereella Nordic Welding Expo-tapahtumassa.

Perusteluinaan valinnalleen SHY mainitsee muun muassa, että Savon ammatti - ja aikuisopisto sekä sen avainhenkilöt ovat kehittäneet alan koulutusta Suomessa ja toimineet aktiivisesti sekä kansallisissa että kansainvälisissä kilpailuissa useiden vuosien ajan. Tunnustusta on jaettu joka toinen vuosi vuodesta 2006 alkaen. Aiemmin sen on saanut mm. Lappeenrannan teknillisen yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus.

Nordic Welding Expon yhteydessä järjestetään myös kolmipäiväiset nuorten SM-hitsauskilpailut, joissa alle 21-vuotiaat ammatillisessa koulutuksessa olevat ja jo jonkin aikaa työelämässä olleet nuoret hitsaajat näyttävät osaamistaan ja ottavat mittaa toisistaan. Tämän vaativan kilpailun finaaliin valitaan kahden eri karsintakilpailun kautta kahdeksan parasta kilpailijaa. Tänä vuonna kahdeksan finalistin joukossa on yhteensä neljä Savon ammatti - ja aikuisopiston opiskelijaa; Janne Suihkonen, Roope Kokkonen, Anssi Hiltunen ja Juho Nissinen.

Kilpailun voittaja pääsee edustajaksi Göteborgin EuroSkills 2016 ammattitaidon EM-kilpailuihin. Kilpailun tulokset selviävät torstaina 17.3.2016 iltapäivällä.