Tärkeintä on huolehtia jaksamisesta

Savon ammattiopiston ja Varkauden lukion opiskeluarkea on aktivoinut kuluneen lukuvuoden aikana Aktiivinen Sakky. Aktivoinnin tarkoituksena ei ole tehdä kenestäkään himoliikkujaa, vaan tehdä arjesta hitusen mukavampaa ja yhteisöllisempää.
Käytäville on ilmestynyt hulavanteita ja pöytäfutiksia, alat ovat kiinnittäneet huomiota ergonomiaan ja tauotukseen. Niitä arjen pieniä asioita on ohjeistettu ja kokeiltu.

– Tänä keväänä piti olla monta tapahtumaa ja sitten kaikki peruttiin. Yhtäkkiä kaikki istuukin koneella ja kohtaamiset kasvotusten ovat harvinaisia. Piti muuttaa suuntaa ja alkaa miettiä, että miten parhaiten tuetaan ja koulutetaan henkilöstöä, jotta jaksetaan kaikki huolehtia niistä meidän tärkeimmistä, opiskelijoista, toteaa Annika Jäntti, joka tiimeineen on lukuvuoden aikana suunnitellut aktiivista arkea kampuksille.

Suunnitelmaa vaihdettiin ja sopeutettiin muuttuneeseen arkeemme.

– Aika menee nopeasti, kun on kivaa. Mutta nyt arki kuormittaakin enemmän. Etäopetukseen muuttuminen ja huoli muiden jaksamisesta luo paineita, joihin ei ehditty kunnolla varautua, Annika jatkaa.

Katso kevään tapahtumat, jotka on järjestetty lisäämään poikkeusoloissa hyvinvointia, yhteisöllisyyttä, aktiivisuutta, liikettä sekä myös armollisuutta itselle ja toisille.

Henkilöstön koulutukset lisäämään kykyä auttaa opiskelijoita (Huom. linkki henkilöstölle lähetetään sähköpostilla)

14.4.2020 klo 12-13 Iloa – asennetta – energiaa ja vähän toivoa arkeen
Johannes ”Hatsolo” Hattunen
21.4.2020 klo 12-14 Draivia opetukseen ja jaksamiseen –etäkoulutuspäivä.
Koulutus voimaannuttaa ja virkistää henkilökuntaa etäopetuksen ja poikkeustilan keskellä. ​Käytännön työkaluja toiminnallisiin menetelmiin lähi- ja etäopetuksessa. 
Vetäjänä Tiina Naumanen
23.4.2020 klo 12.15-15 Aivot liikkeelle! -koulutus
Hannu Moilanen

Muista myös kevään tapahtumat opiskelijoille ja henkilöstölle 

22.4.2020 klo 12.15-13.30  Hyvinvointiwebinaarin aiheena arvot - tavoitteet – teot
LINKKI WEBINAARIIN

Valmentaja Siiri Valkonen 

29.4.2020 klo 12-14.30 Vapputapahtuma puhujina Pekka Hyysalo ja Karoliina Tuominen LINKKI WEBINAARIIN
Pekka Hyysalo klo 12.15-13.15
Karoliina Tuominen klo 13.30-14.30

–  Yhdessä selvitään ja pidetään myös ennen kaikkea huolta meidän opiskelijoista. Tule mukaan kevään tapahtumiin, ajan hengessä verkkoon kutsuu Annika.

Liikkuva opiskelu-toimintaa rahoittaa Aluehallintovirasto veikkausvoittovaroista.

****

Aktiivinen Sakky on hankkeen nimi, mutta samalla myös tavoite. Tarkoituksena on kehittää toiminnallista, aktiivista ja liikunnallista toimintakulttuuria Savon ammattiopistossa ja Varkauden lukiossa. Savon ammattiopiston Iisalmen toimispisteessä eli Ylä-Savon ammattiopiston kanssa samoissa tiloissa toimivalla yhteiskampuksella liikunnallista toimintakulttuuria kehitetään Ylä-Savon ammattiopiston kanssa tiiviissä yhteistyössä molempien oppilaitosten opiskelijoita tasavertaisesti hyödyttäen.

Tavoitteena on lisätä koulupäivien aikaista liikuntaa ja aktiivisuutta lisäämällä henkilöstön ja opiskelijoiden tieto-taitoa, luomalla mahdollisuuksia välituntiliikuntaan ja kehittämällä välituntien ajalle aktivoivaa toimintaa. Hankkeen myötä pyritään tavoittamaan vähiten liikkuvat opiskelijat niin, että hekin liikkuisivat vähintään tunnin päivässä.  Hankkeen tavoitteena on osallistaa opiskelijoita toimintatapojen suunnitteluun sekä itse toimintaan.

Lisätietoja: