Tee jotain toisin!

Johtamisen huippuseminaari 16.11.2018  Tee jotain toisin! –aiheen ympärillä kokosi yhteen yli 200 esimiestä ja johtajaa. Seminaarin loistavat puhujat herättivät kuulijassa ajatuksia niin kuin oli tarkoituskin.

Kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen nosti käsittelyyn Kuopion kaupungin toimintatavan ”Lupa tehdä toisin”. Jarmo korosti entisestä luopumista jonkin uuden syntymisen edellytyksenä. Jo LUOVUUS-sanasta löytyy viisautta. Siellä on LUO ja UUS ja vielä se LUOVU! Mistähän kaikesta pitäisi ymmärtää kulloinkin luopua? Tavasta hahmottaa asioita, omasta toimintatavasta, omista työkaluista, työhuoneesta, tehtävistä – valtavasti ihan mahdollisia luopumisen kohteita. Tätä kirjoittaessa heräsi uteliaisuuden ja vapautumisen tunteita. Tätä samaa tunnetta haen, kun uudistumisen vaade seuraavan kerran kohtaa minut!

S-ryhmän työhyvinvointijohtaja Sanna-Mari Myllynen keskittyi nuorten, ensimmäisessä työpaikassa työskentelevien odotuksiin esimiestyöltä. Monelle esimiehelle on tuttu tilanne, kun juuri taloon tullut työntekijä pyytää perjantaivapaata festareille lähtemiseen. Esimies saattaa ajautua päivittelemään ainakin mielessään nuorten huonoa työmoraalia. Sanna-Marin viesti oli, ettei kannata rakentaa konfliktia nuoren ja aikuisen erilaisista käsityksistä. Meidän nuoremme ovat oppineet pitämään omia toiveitaan tärkeinä ja oikeutettuina. Toiveet eivät ole hyökkäyksiä meitä aikuisia vastaan. Aikuisen ja esimiehen tehtävänä on tarkastella asiaa rauhallisesti sekä yrityksen että työntekijän näkökulmasta. Festarivapaan vuoro voi olla ensi kesänä ja ajoissa sovittuna.

Henkilöstöjohtaja Merja Ranta-aho Elisa Oyj:stä nosti yhdeksi yrityksensä elinehdoksi oppimisen. Tekniikka on muuttunut useita kertoja  yrityksen ja sen edeltäjien historian aikana. Sama meno näyttää jatkuvan. Oppimisesta on haluttu tehdä jokapäiväinen käytäntö, jota yrityksen rakenteet ja johtaminen tukevat. Rakenteissa keskeisellä sijalla ovat prosessit, joiden avulla toimintaa kuvataan ja yhtenäistä linjaa rakennetaan. Oli hauskaa kuulla seminaarin jälkeen kuinka Elisan yhteistyökumppanitkin ovat havainneet yhteistyön sujuvuuden – syynä juuri ne yrityksen selkeät ja yhtenäiset toimintatavat.

Toimitusjohtaja Artti Aurasmaa Ropo Capitalista haastoi meitä ajattelemaan muutosta mm. ihmisten välisten suhteiden kautta. Älykkyys ei ole yksilöissä vaan ihmisten välisissä suhteissa. Kahdensadan ihmisen työyhteisössä on 32 000 ihmissuhdetta. Mieti, mitä tämä tarkoittaa johtamisen kannalta! Johtaja johtaa kulttuuria, joka vaikuttaa ihmisiin ja ihmisissä. Hän luo ihmisten välisiin suhteisiin arvoja ja rakenteita. Oli Artilla muitakin sloganeita: ”Toisin tekemisen tapa voi olla strateginen valinta.”  ”Helpoin tapa ennustaa tulevaisuutta on tehdä tulevaisuus itse.” ”Ekaks tehdään töitä ja ennätyksiä - sitten juhlitaan!”.

Päivi Nerg, hallintopolitiikan alivaltiosihteeri, maakunta- ja sote-uudistuksen projektinjohtaja Valtioneuvostosta hahmottui minulle yhdeksi henkilöitymäksi suurten organisaatioiden yhdistymisessä. Niin valtavan pitkä ja laaja on Päivin kokemus. Tuon kokemuksensa perusteella Päivi nosti yhteisen ymmärryksen lähtötilanteesta ja tavoitteista aivan ehdottomaksi onnistuneen muutoksen edellytykseksi. Tähän vaiheeseen pitäisi osoittaa eniten aikaa ja sitten tunnistaa, mistä on syytä luopua. Päivi haastoi johtajaa löytämään mallin, jolla henkilöstö osallistetaan mukaan muutokseen. Muutos tehdään aina porukalla. Valmista, kaikille sopivaa mallia ei ole olemassa.

Terveystalon digitalisaatiosta vastaava johtaja Juha Juosila päätti seminaarin. Ja kas, Juhakin puhui toimintakulttuurista, tällä kertaa koko toimialan toimintakulttuurista! Juha tarkoitti terveydenhuollon ikivanhaa paradigmaa, jossa ihminen hakeutuu ongelmissaan asiantuntijan luo. Digitalisaatio tuo mukanaan paradigman muutoksen. Yksi hahmotus tulevaisuudesta on: Asiakas saa hänelle kohdennettua palvelua, joka on ennaltaehkäisevää ja kokonaisvaltaista. Palvelut tukevat kokonaishyvinvoinnin parantamista.

Tee jotain toisin! –johtamisseminaarin asiantuntijapuhujien esitykset löytyvät osoitteesta www.sakky.fi/eop 

Tekstin kirjoittaja: Jaana Piippo, kouluttaja Savon ammattiopisto

Kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä: