Tekemäni työ on arvokasta ja tärkeää 22.9.2014 - Sirpa Hakala-Kosunen ”Lähdin peruskoulun jälkeen opiskelemaan puhdistuspalvelujen perustutkintoa. Koulutus alkoi vuonna 2010. Olimme tuolloin ensimmäinen suoraan peruskoulusta tullut ryhmä, jolle kyseinen koulutus järjestettiin. Opiskelu oli mukavaa ja hyvin vaihtelevaa. Itse pidin eniten ateriapalveluidentunneista keittiöllä. Puolestaan haastavinta minulle oli teorian opiskelu. Mikään ei kuitenkaan ollut niin vaikeaa, ettenkö niistä olisi selvinnyt. Opiskeluni aikana olin työharjoitelussa kouluilla, vanhainkodissa, keskuskeittiöllä, terveyskeskuksella sekä kotihoidossa. Oli todella mukavaa työskennellä niin monenlaisissa ja tavoiltaan erilaisissa ympäristöissä. Vuonna 2012 osallistuin opettajieni innostamana Taitaja -kilpailuun, joka tuolloin järjestettiin Jyväskylässä. Työtehtävät olivat vaativia ja tuomarit tarkkasilmäisiä. Kisoissa vallitsi kuitenkin hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki. Omalta osaltani kilpailut sujuivat hyvin ja sijoituin kolmanneksi. Tuntui hienolta, että olin saavuttanut jotain niin suurta. Vuotta myöhemmin osallistuin Taitajiin uudelleen ja tulin toiseksi. Kisoissa menestymisen ansiosta osaan nyt arvostaa omaa työpanostani eritavalla. Tällä hetkellä työskentelen Kuopion yliopistollisessa sairaalassa vakituisessa työsuhteessa laitoshuoltajana. Työnantajani toimii Servica. Laitoshuoltajan tehtävänä on huolehtia hygienitasosta sekä varmistaa ruokahuollon toimivuus. Parasta työssä on monipuolisuus ja ihmisläheisyys. On hienoa päästä tapaamaan potilas tai hänen omaisensa. Heidän päiväänsä voi helposti piristää tervehtimällä ystävällisesti. Koen, että tekemäni työ on arvokasta ja tärkeää.” Tapani Salovesi Kiinnostaako puhdistuspalveluala? Kysy lisää nuorten perustutkinnoista! Opinto-ohjaaja Marianne Honkonen, p. 044 785 4811 Koulutussihteeri Pirkko Korhonen, p. 044 785 3391 Kysy lisää aikuisten näyttötutkinnoista! Koulutuspäällikkö Markku Hemming p. 044 785 4819 Eeva Jäppinen p. 044 785 8806
Rukiista on moneksi - Rye baking in Rakvere Suomalainen ja virolainen ruisleivonta on pohjimmiltaan hyvin samanlaista. Rukiista voi valmistaa monenlaisia leipä- ja konditoriatuotteita. 7.3.2024
Innobaking - leivonnaisia kansainvälisellä twistillä Ripaus suomalaista suolaista, tanskalaista makeaa ja hollantilaista ennakkoluulottomuutta - siitä oli Innobaking-opintojakso Aarhu 7.3.2024