Autonkuljettaja, (myös YO)

Logistiikan perustutkinto, pk, yo

Kuljetuspalvelujen osaamisala

Koulutusyksikkö: 
Kolmisopentie 7, Kuopio
Yhteishaussa 2021: aloituspaikkoja 34 pk- pohjaiseen koulutukseen ja yo-pohjaiseen koulutukseen 6 aloituspaikkaa (autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvokuljettaja tai linja-autonkuljettaja)

Laita elämässä uusi vaihe silmään ja ryhdy autonkuljettajaksi! 

Autonkuljettajana kruisailet pitkin maita ja mantuja allasi kuorma-auto ilman perävaunua.Työtehtävinä ovat mm. jakelu- ja keräilykuljetukset sekä tavara- ja maansiirtokuljetukset. Ajomatkat ovat lyhyitä tai keskipitkiä. Tehtävästä riippuen autonkuljettajan vastuulla voi olla myös ajoneuvon lastaaminen ja purkaminen. 

Asiakaspalvelu kuuluu olennaisena osana myös autonkuljettajan arkea ja lisäksi kuljettaja toimii edustamansa työnantajan liikkuvana käyntikorttina. Kuljettajan toiminnan on perustuttuva kestäville arvoille, rehellisyydelle ja vastuullisuudelle.

Kuljetustehtävät pitää tehdä tehokkaasti ja taloudellisesti sekä työ- ja liikenneturvallisuutta edistävin menetelmin, energiankulutusta ja ympäristöhaittoja minimoiden. 

Opinnoissasi perehdyt logistiikkaan, ajoneuvojen käsittelyyn ja kuormaamiseen sekä ajoneuvojen huoltamiseen. Tutkinnon suorittaneena sinulla on BC-luokan ajokortti sekä ammatissa tarvittavat luvat.

 

Lisätietoja koulutuksesta:
Opettaja Markku Väänänen, 044 785 3127, markku.vaananen@sakky.fi
Koulutuspäällikkö Harri Hakkola, 044 785 3121, harri.hakkola@sakky.fi

Lisätietoja hakemisesta:
Opinto-ohjaaja: Riitta Lappalainen, p. 044 785 3084

Yhteishaku: 
Hakeminen: 
2020-02-18 - 2020-03-10