KONEISTAJA (myös yo)

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, pk,yo

- Tuotantotekniikan osaamisala

Koulutusyksikkö: 
Kuopio, Presidentinkatu 3, yhteishaussa 2021: 48 pk- pohjaista aloituspaikkaa ja 2 yo-pohjaista aloituspaikkaa (asentaja, koneistaja tai levyseppähitsaaja)
Varkaus, Osmajoentie 75, pk, yhteishaussa 2021: 28 pk- pohjaista aloituspaikkaa ja 2 yo-pohjaista aloituspaikkaa (koneistaja tai levyseppähitsaaja)
Varkauden kampuksella opiskelet uudistetuissa koulutustiloissa

Koneistajana olet metallialan ammattilainen. Osaat käyttää tietokoneohjattuja työstökoneita, sorvata ja jyrsiä. Koulutuksen myötä olet kysytty ammattilainen työmarkkinoilla: voit valita työpaikkasi teollisuuden konepajoilta, verstailta, telakoilta, korjaamoilta tai teollisuusyrityksistä.

Levyseppähitsaajana leikkaat, muovaat, hiot, pyöristät, taivutat ja poraat metallilevyistä erilaisia tuotteita, kuten säiliöitä tai putkia. Käytät työssäsi monipuolisesti laitteita ja koneita. Yleensä teet kaikki työvaiheet itse: valitset työhön sopivimman hitsausmenetelmän ja -laitteet sekä materiaalin.
Hyvä kuntoja hyvä näkö ovat työssäsi tärkeitä. Olet huolellinen ja luotettava, itsenäisessä työssä viihtyvä ammattilainen. Osaat englantia. Työpaikkasi voi olla teollisuuden konepajoilla, verstailla, telakoilla, korjaamoilla tai teollisuusyrityksissä.

 

Lisätietoja:

Kuopio, Koulutuspäällikkö Ilkka Kemppainen, p. 044 785 3165
Varkaus, Koulutuspäällikkö Hannele Auvinen, p. 044 785 8012
Opinto-ohjaajat:
Varkaus: Taina Kauppinen p. 044 785 8223
Kuopio: Petra Roininen 044 785 3575
etunimi.sukunimi@sakky.fi