PUUTARHURI (MYÖS YO)

Puutarha-alan perustutkinto, pk, yo

Koulutusyksikkö: 
Haapamäentie 1, Toivala
Yhteishaussa 2021: 12 pk-pohjaista aloituspaikkaa ja 6 yo-pohjaista aloituspaikkaa

Puutarhurina saat luonnon puolellesi ja kasvit kukoistamaan. Hyvä fyysinen kunto ja joustavuus ovat vahvuuksiasi. Valittavana ovat kukka- ja puutarhakaupan ja viheralan osaamisalat. Osaamisala valitaan ensimmäisen vuoden syksyn aikana.

Kukka- ja puutarhakaupan osaajana voit työskennellä kukkakaupoissa, puutarha- ja taimimyymälöissä tai hautaustoimistoissa; myyntitaito ja palveluasenne ovat menestyksesi avaimia.

Viheralan koulutus antaa sinulle valmiudet viheralueiden, pihojen, puistojen ja liikuntapaikkojen rakentamiseen ja hyvään hoitoon; voit työskennellä yksityisellä sektorilla, seurakunnilla, kuntien puistotoimissa tai golf-kentillä.

Puutarhurina voit myös työskennellä kasvihuoneviljelmillä koriste- tai hyötykasvituotannon parissa, taimistoilla, avomaan vihannes-, marja- ja hedelmäviljelmillä tai perustaa oman puutarha-alan yrityksen

Savon ammattiopisto tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa osan opinnoista ulkomailla. Lue puutarha-alan opiskelijoiden kokemuksia opiskelusta Ranskassa tästä linkistä.

Lisätietoja:

Koulutuspäällikkö Ari Puustinen, p. 044 785 4130
Opinto-ohjaaja Anna- Loviisa Saari ,  p. 044 785 3086
etunimi.sukunimi@sakky.fi

 

Yhteishaku: