PUUTARHURI (MYÖS YO)

Puutarha-alan perustutkinto, pk, yo

Koulutusyksikkö: 
Haapamäentie 1, Toivala, pk (10 aloituspaikkaa), yo (10 aloituspaikkaa)

Puutarhurina saat luonnon puolellesi ja kasvit kukoistamaan. Hyvä fyysinen kunto ja joustavuus ovat vahvuuksiasi.

Kukka- ja puutarhakaupan osaajana voit työskennellä kukkakaupoissa, taimimyymälöissä, puutarhakeskuksissa tai hautaustoimistoissa; myyntitaito ja palveluasenne ovat menestyksesi avaimia.

Viheralan koulutus antaa sinulle valmiudet viheralueiden, pihojen, puistojen ja liikuntapaikkojen rakentamiseen ja hyvään hoitoon; voit työskennellä esimerkiksi kaupunkien tai kuntien puistotoimissa.

Puutarhatuotannon osaajana olet erikoistunut marjojen, vihannesten, yrttien ja leikkokukkien tuottamiseen avomaalla tai kasvihuoneissa.

Puutarhurina voit työskennellä kasvihuoneyrityksissä, avomaan viljelyksillä, kukka- ja puutarhakaupassa, puutarhamyymälöissä, puistojen rakentamis- ja hoitotöissä, kasvihuoneviljelmillä ja taimistoilla, avomaan vihannes-, marja- ja hedelmäviljelmillä, kaupungin tai kunnan puistotoimessa, seurakunnalla tai golfkentällä. Voit myös perustaa oman yrityksen.

Savon ammattiopisto tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa osan opinnoista ulkomailla. Lue puutarha-alan opiskelijoiden kokemuksia opiskelusta Ranskassa tästä linkistä.

Lisätietoja:

Koulutuspäällikkö Liisa Kääriäinen, p. 044 785 3842
Opinto-ohjaaja Anne Parkkonen,  p. 044 785 3820
etunimi.sukunimi@sakky.fi

 

Yhteishaku: