TURVALLISUUSVALVOJA (MYÖS YO)

Turvallisuusalan perustutkinto, pk, yo

Koulutusyksikkö: 
Kuopio, Presidentinkatu 3, yhteishaussa 2021: 20 pk- pohjaista aloituspaikkaa ja 3 yo-pohjaista aloituspaikkaa
Varkaus, Osmajoentie 75, yhteishaussa 2021: 18 pk- pohjaista aloituspaikkaa ja 2 yo-pohjaista aloituspaikkaa
Varkauden kampuksella opiskelet uudistetuissa koulutustiloissa

Turvallisuusvalvojana ylläpidät ja kehität organisaation toimintaympäristön turvallisuutta. Olet vastuullinen ja luotettava, oma-aloitteinen ja palveluhenkinen ammattilainen. Hyvä fyysinen ja henkinen terveys ovat edellytyksiä työssäjaksamiseen.

Voit työskennellä turvallisuusvalvojana, vartijana, järjestyksenvalvojana tai vahtimestarina erilaisissa työympäristöissä. Voit myös työskennellä turvajärjestelmien parissa turvasuojaajana.

HUOM! Soveltuvuuskoe- ja kielitestit:

Keväällä 2020 Savon ammattiopistossa järjestetään soveltuvuuskoe ainoastaan lentokoneasennuksen perustutkintoon hakeneille. Heille soveltuvuuskoe järjestetään keskiviikkona 6. toukokuuta.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon, turvallisuusalan perustutkintoon sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon ensihoidon osaamisalalle hakeneille ei järjestetä soveltuvuuskoetta keväällä 2020. Soveltuvuustestien puuttumisesta huolimatta tarjotut koulutukset alkavat normaalisti. Näille aloille yhteishaussa hakeneiden opiskelijavalinta tapahtuu valtakunnallisen pisteytyksen mukaisesti.

Yhteishaun valintaperusteisiin ja pisteytykseen voi tutustua Opintopolussa. Keväällä 2020 ei järjestä ryhmämuotoisia kielitestejä, vaan hakijat osoittavat suomen kielen taitonsa muutoin. Vaihtoehtoisista tavoista on lähetetty kaikille yhteishaussa hakeneille ohjeistus. Lue lisää täältä.

Yhteishaussa 2021 turvallisuusalalla on soveltuvuuskokeet.

Lisätietoja:
Varkaus: koulutuspäällikkö Kati Leinamo, p. 044 785 8210
Kuopio: koulutuspäällikkö Marko Haataja, p. 044 785 3278
Opinto-ohjaajat
Kuopio:  Jenni Siimes, p. 044 785 3354
Varkaus: Taina Kauppinen p. 044 785 8223

etunimi.sukunimi@sakky.fi